Σε ένα απίθανο πρωτοχρονιάτικο παιχνίδι του «Άνφιλντ» η Λίβερπουλ με μια φοβερή εμφάνιση… καταβρόχθισε τη Νιούκαστλ με τεσσάρα (4-2), παρά τη σπατάλη ενός σωρού ευκαιριών, και μπήκε στο νέο έτος φουριόζα, αφού στρογγυλοκάθισε στην κορυφή της Premier League στο +3 από την Άστον Βίλα. Κομβικός ο Σαλάχ με συμμετοχή σε κάθε κόκκινο γκολ στο «αντίο» του πριν το Κύπελλο Εθνών Αφρικής, έβαλε την υπογραφή του στο σπουδαίο τρίποντο.

Τρελό μα άσφαιρο πρώτο μέρος

Σε ένα πρώτο μέρος γεμάτο δράση, οι γηπεδούχοι… κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια χωρίς το προβάδισμα. Η ομάδα του Κλοπ επέβαλε τον ρυθμό της από την αρχή και παίζοντας με πολλή ένταση πήρε τα ηνία του αγώνα, χωρίς όμως να διατηρεί την ψυχραιμία της μπροστά από το τέρμα.

Στο 12’ ο Ντουμπράφκα σταμάτησε από κοντά τον Νούνιες στην πρώτη προειδοποιητική βολή των Ρεντς, οι οποίοι έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα έξι λεπτά μετά. Το γκολ του Ντίας ωστόσο, ακυρώθηκε για οφσάιντ του Ουρουγουανού στην αρχή της φάσης. Στα… καπάκια, ο Κολομβιανός βρέθηκε στην περιοχή και κέρδισε πέναλτι από τον Μπότμαν. Ο Ντουμπράφκα όμως σταμάτησε εντυπωσιακά τη δυνατή εκτέλεση του Σαλάχ και κράτησε το μηδέν.

Η Λίβερπουλ έπνιγε τη Νιούκαστλ με την πίεσή της και κέρδιζε μπάλες, αλλά ο Σλοβάκος κίπερ των φιλοξενούμενων ήταν εκεί όποτε χρειάστηκε. Στο 36’ είπε ξανά «όχι» στον Νούνιες, αυτή τη φορά σε τετ α τετ μετά από κλέψιμο του Ουρουγουανού ψηλά. Στην αντεπίθεση ο Μπερν σκόραρε με κεφαλιά αλλά το τέρμα του ακυρώθηκε, ενώ τρία λεπτά μετά, ο εναέριος κεραυνός του Άρνολντ από πολύ πλάγια θέση σταμάτησε στο δοκάρι, βάζοντας τέλος στη δράση ενός τρελού πρώτου μέρους.

Ο Σαλάχ που… καθάρισε

Και με κάποιον μαγικό τρόπο που μόνο η… που μόνο η… Premier League μπορεί να εξηγήσει, το δεύτερο ημίχρονο αποδείχθηκε ακόμη πιο τρελό, με τον Μοχάμεντ Σαλάχ να φροντίζει να πάρει το αίμα του πίσω για το χαμένο πέναλτι. Στο 49’ ο Αιγύπτιος τελείωσε σε κενή εστία το εξαιρετικό ξεδίπλωμα της ομάδας του και άνοιξε το σκορ. Ο Ντουμπράφκα πάντως δεν έλεγε να ανεβάσει τα ρολά και συνέχισε να λέει «όχι» στις απανωτές τελικές των Ρεντς που απειλούσαν σχεδόν διαρκώς.

Στο 54’, πλήρως κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Ίσακ εκτέλεσε εξαιρετικά τον Άλισον μετά την κάθετη του Γκόρντον και πάγωσε προσωρινά το «Άνφιλντ», που έβλεπε τους Ρεντς να παίξουν εξαιρετικά αλλά να σπαταλούν τις μεγαλύτερες στιγμές τους. Στο 74’ πάντως, η λύτρωση ήρθε. Ο Σαλάχ έπαιξε τρομερά στον Ζότα μέσα στην περιοχή, αυτός γύρισε την μπάλα και ο Τζόουνς από κοντά ανέκτησε το προβάδισμα.

Τρία λεπτά μετά, ο Χάκπο νίκησε τον Ντουμπράφκα μετά τη φοβερή… τριβέλα του Φαραώ και επί της ουσίας κλείδωσε το τρίποντο, παρ’ότι στο 81’ ο Μπότμαν μείωσε με κεφαλιά από κόρνερ. Στο 86’ ωστόσο, ο Σαλάχ πήρε εκδίκηση και από την άσπρη βούλα στο πέναλτι που κέρδισε ο Ζότα και διαμόρφωσε από τα έντεκα βήματα το τελικό 4-2, στέλνοντας τη Λίβερπουλ στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Λίβερπουλ: Άλισον, Φαν Ντάικ, Γκόμες, Άρνολντ, Έντο (75′ ΜακΆλιστερ), Κονατέ, Σόμποσλαϊ (64’ Γκράφενμπερχ), Τζόουνς, Σαλάχ, Ντίας (64’ Ζότα), Νούνιες (64’ Χάκπο)

Νιούκαστλ: Ντουμπράφκα, Λιβραμέντο, Σερ, Μπότμαν, Μπερν (82’ Λασέλς), Γκιμαράες, Λόνγκσταφ, Μάιλι (54’ Αλμιρόν), Γκόρντον, Ζοέλιντον (82’ Χολ), Ίσακ

Η βαθμολογία της Premier League

πηγή: gazzetta.gr