Πάνω από 20 χρόνια φαίνεται να δρούσε το κύκλωμα εμπορίας βρεφών στα Χανιά όπως καταγγέλλει στον Alpha γυναίκα από τη Ρουμανία.

Όπως υποστηρίζει από το 2002 ο φερόμενος ως εγκέφαλος μαιευτήρας και ιδρυτής του κέντρου υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, προσέγγιζε νεαρά κορίτσια και τα έπειθε να δώσουν τα ωάριά τους.

Μεταξύ 2002 – 2004 που ερχόντουσαν κορίτσια πήγαιναν και έδιναν ωάρια. Είχαν οικονομικά προβλήματα και τα ποσά ήταν ελκυστικά. Πήγαιναν και έδιναν -2 λέγανε- προφανώς πολύ περισσότερα για να τα διοχετεύσουν στο εμπόριο. Ήταν 1000 – 2000 ευρώ ανάλογα, ήταν και μικρά κορίτσια.

Η γυναίκα καταγγέλλει ακόμα ότι τα μέλη του κυκλώματος είχαν προτείνει και στην ίδια να δώσει το παιδί που κυοφορούσε για υιοθεσία έναντι αμοιβής. «Η συγκεκριμένη παθολόγος, είναι πάρα πολύ φίλη με το γιατρό και οι πελάτες είναι πολλές Γεωργιανές που δουλεύουν στα σπίτια των Χανίων.

Εμένα μου είπε… γιατί της έλεγα για τα προβλήματά μου, όχι οικονομικά, ότι δεν περνάω καλά και ότι μόνο αυτή η εγκυμοσύνη μου έλειπε. Και μου λέει πήγαινε στον…. Λέω εκεί; Δεν τον συμπαθούσα, ξέραμε από τότε και τότε είχε ξεκινήσει η ιστορία με τις παρένθετες, πήγαιναν πάρα πολλές. Να φροντίσω την εγκυμοσύνη και να δοθεί το παιδί για υιοθεσία».

Οι νέες καταγγελίες μπαίνουν στο μικροσκόπιο των Αστυνομικών που ερευνούν τη δράση του κυκλώματος σε βάθος χρόνου.