Ο Απόστολος Λύτρας μίλησε για τις νέες συλλήψεις που έγιναν και σχετίζονται με τον υπόθεση βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό, τονίζοντας πως το κορίτσι ήθελε εδώ και καιρό να καταθέσει στις αρχές.

Μιλώντας στην εκπομπή «Εξελίξεις» του ACTION24 τόνισε ότι «το μόνο που θα σας πω, είναι ότι η 12χρονη την κατάθεση αυτή την έχει κάνει εδώ και δύο μήνες περίπου. Εμείς, τουλάχιστον έχουμε την ενημέρωση ότι επιθυμεί να μιλήσει στις αρμόδιες αρχές εδώ και τέσσερις μήνες και το είχαμε αναφέρει στην κυρία ανακρίτρια. Κατά τη γνώμη μου οι διαδικασίες άργησαν πάρα πολύ».

Επίσης, στην ερώτηση γιατί οι συλλήψεις δεν έγιναν ταυτόχρονα, αλλά σταδιακά, απάντησε πως «δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένες λόγος».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στους συλληφθέντες και είπε πως οι κατηγορούμενοι πιθανώς έχουν κακοποιήσει κι άλλα παιδιά, κάτι που θα έπρεπε ήδη να διερευνούν οι αρχές, με βάση τον ίδιο.

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος που δεν αντιλαμβάνεται ότι οι συγκεκριμένοι δεν έχουν ξεκινήσει αυτή τη διαστροφή σε αυτές τις ηλικίες. Προφανώς, με βάση αυτά που όλοι γνωρίζουμε, αυτή η διαστροφή έχει ξεκινήσει νωρίτερα. Συνεπώς, δεν είναι η 12χρονη το πρώτο παιδί που θα έχουν ασελγήσει. Αυτό προφανώς λέει η λογική», είπε χαρακτηριστικά.

«Υπάρχουν στοιχεία στο διαδίκτυο, που θεωρώ ότι δεν είναι δύσκολο οι αρχές να μπουν και να ελέγξουν τους συγκεκριμένους συλληφθέντες που έχουμε αυτή τη στιγμή, με ποιους συνομιλούσαν και να προσπαθήσουν να βρουν αν κάποιο από αυτά τα άτομα είναι ή ήταν ανήλικο», πρόσθεσε στη συνέχεια.