Ένας 54χρονος Μαροκινός συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ. κατηγορούμενος για την κλοπή των δεκάδων διαβατηρίων που έγινε το μεσημέρι της 15ης Μαΐου, στη λεωφόρο Θησέως στην Καλλιθέα. Ωστόσο, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας αναζητούν ακόμα δύο άτομα για την υπόθεση και συγκεκριμένα έναν άνδρα αγνώστων στοιχείων και έναν υπήκοο Συρίας.

Όπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα, ο 54χρονος Μαροκινός έκλεψε τα 81 διαβατήρια και τα έδωσε στους δύο αλλοδαπούς σε κατάστημα στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα στο κέντρο της Αθήνας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες διέρρηξαν το βαν της εταιρείας ταχυμεταφορών για να βρουν χρήματα και τελικά απέσπασαν δύο βαλίτσες με τα διαβατήρια. Μάλιστα, οι βαλίτσες περιείχαν GPS, το οποίο βρέθηκε πεταμένο στην περιοχή του Μενιδίου λίγη ώρα μετά την κλοπή.

Οι αστυνομικοί βρήκαν τις βαλίτσες κενές περιεχομένου, καθώς οι δράστες είχαν αφαιρέσει τα διαβατήρια. Το οπτικό υλικό, τα αποτυπώματα στις βαλίτσες, καθώς και μία σειρά άλλων πληροφοριών οδήγησαν στην ταυτοποίηση. Το πρωί της Κυριακής (28/5), ο 54χρονος παραδόθηκε μόνος του στο Α.Τ. Καλλιθέας, με πηγές της ΕΛ.ΑΣ. να αναφέρουν ότι είχε ταυτοποιηθεί από οπτικό υλικό και αποτυπώματα.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην κατοχή και στην οικία του 54χρονου στην Καλλιθέα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων: ρουχισμός, παπούτσια, ρολόι και γυαλιά ηλίου που φορούσε κατά τη διάρκεια της κλοπής, αεροβόλο πιστόλι, μικροποσότητα κάνναβης και πλήθος καρτών sim.

Τόσο ο συλληφθείς, όσο και οι συγκατηγορούμενοι του έχουν κατηγορηθεί κατ’ επανάληψη κατά περίπτωση για κλοπές, εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία και πλαστογραφία πιστοποιητικών, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος κατ’ εξακολούθηση, διευκόλυνση παράνομης εξόδου από το ελληνικό έδαφος, κατοχή ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων.

Ο συλληφθείς οδηγείται στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό των συγκατηγορούμενών του, καθώς και των αφαιρεθέντων διαβατηρίων συνεχίζεται.