Ένας 35χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. καθώς κατηγορείται ότι λήστεψε έναν νεαρό Αφγανό μετανάστη και στη συνέχεια τον παρέσυρε με τη μοτοσικλέτα του στην προσπάθεια του να διαφύγει.

Όλα συνέβησαν λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ της Τετάρτης στο Γκάζι και συγκεκριμένα στη συμβολή της λεωφόρου Κωνσταντινουπόλεως με την Ιερά Οδό, όταν ο 35χρονος σταμάτησε τον νεαρό Αφγανό και προσποιούμενος τον αστυνομικό επιχείρησε να τον ελέγξει. Πάνω του εντόπισε ένα πορτοφόλι το οποίο περίεχε –κατά δήλωση του μετανάστη- χρηματικό ποσό περίπου 500 ευρώ, με τον «μαϊμού» αστυνομικό να του αρπάζει τα χρήματα και να τον χτυπάει, όταν ο νεαρός Αφγανός αντιστάθηκε.

Στη συνέχεια, ο δράστης επιχείρησε να διαφύγει από το σημείο με τη μοτοσικλέτα του κι όταν ο μετανάστης μπήκε μπροστά του δεν δίστασε να τον παρασύρει και να τον τραυματίσει. Μάλιστα, το θύμα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» για νοσηλεία.

Λίγα λεπτά αργότερα, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν και συνέλαβαν τον υποτιθέμενο συνάδελφο τους, τον οποίον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Ομονοίας για τον σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος του.