Λίγο πριν τη μία τα ξημερώματα της Τετάρτη πραγματοποιήθηκε επιχείρηση μονάδων ΟΠΚΕ και ΜΑΤ σε μπαρ στα Εξάρχεια επί των οδών Θεμιστοκλέους και Κωλέττη. Είχε προηγηθεί ένταση και συμπλοκές με την αστυνομία στα στενά γύρω από τα Εξάρχεια και μέχρι τη Χαριλάου Τρικούπη με ρίψεις μολότοφ και δακρυγόνων κατά τις οποίες προκλήθηκε πυρκαγιά σε ένα αυτοκίνητο στην οδό Ναυαρίνου.

Κατά τη διάρκεια των ταραχών, η αστυνομία υποστηρίζει ότι είδε ομάδα των εμπλεκόμενων σε αυτά να μπαίνει στο συγκεκριμένο κατάστημα στην προσπάθειά τους να διαφύγουν.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας έκαναν κλοιό γύρω από το κατάστημα και στη συνέχεια προχώρησαν εντός τους καταστήματος σε έρευνες και προσαγωγές του συνόλου των ατόμων που βρίσκονταν εντός, συμπεριλαμβανομένων των υπαλλήλων της επιχείρησης και του ιδιοκτήτη.

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα με 33 προσαγωγές συνολικά και τη μεταφορά τους με λεωφορεία της αστυνομίας στη ΓΑΔΑ.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, καμία προσαγωγή δεν μετατράπηκε σε σύλληψη.

Εντύπωση προκάλεσε ωστόσο η είσοδος των αστυνομικών δυνάμεων μέσα στο μπαρ με τους συγκεντρωμένους, περαστικούς και θαμώνες να αποδοκιμάζουν έντονα με συνθήματα την παρουσία της αστυνομίας στην περιοχή και την επιχείρηση που βρισκόταν σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί που διακομίστηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, ενώ η Αστυνομία προχώρησε σε 33 προσαγωγές συνολικά. Επίσης κάηκε ένα αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στην περιοχή.