Σε πλήρη εξέλιξη είναι από τα ξημερώματα της Τετάρτης (29/6) μεγάλη αστυνομική επιχείρηση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, για την εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που δρούσε για περίπου δύο χρόνια, εξαπατώντας ηλικιωμένους κυρίως με το πρόσχημα τροχαίων συγγενικών τους προσώπων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη του κυκλώματος εμπλέκονται επίσης σε κλοπές και ληστείες. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι από την αστυνομική επιχείρηση, που διεξάγεται σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής, έχουν συλληφθεί -μέχρι στιγμής- έξι άτομα (σ.σ. τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες), κυρίως Ρομά, ενώ κάποιοι απ’ αυτούς συνδέονται με συγγενικούς δεσμούς. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και αρχηγικά μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχουν ταυτοποιηθεί 60 περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών, με τους έμπειρους αστυνομικούς της Ασφάλειας να έχουν στα χέρια τους καταθέσεις θυμάτων, ενώ δεκάδες είναι ακόμα οι υποθέσεις που βρίσκονται υπό διερεύνηση. Το όφελος του κυκλώματος υπολογίζεται ότι ξεπερνάει τις 300.000 ευρώ και μέχρι αυτή την ώρα έχουν κατασχεθεί 22.000 ευρώ και 7 οχήματα.

Μετά το τέλος της αστυνομικής επιχείρησης θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση από τη ΓΑΔΑ.