Το ενδεχόμενο ο ασφυκτικός θάνατος του 14χρονου μαθητή από τον Κολωνό να προήλθε από ένα τραγικό δυστύχημα – συνέπεια «παιχνιδιού» προκλήσεων όμως δεν συσχετίζεται με το διαδίκτυο και το «blackout challenge»-, φαίνεται πλέον να είναι και το πιθανότερο για την ΕΛ.ΑΣ.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από: α) την ιατροδικαστική εξέταση, β) την ανάλυση του κινητού τηλεφώνου και του ηλεκτρονικού υπολογιστή του στη Δ.Ε.Ε. και γ) τις μαρτυρικές καταθέσεις από το συγγενικό και φιλικό περιβάλλον του. Είναι πολύ πιθανό ο 14χρονος μαθητής, είτε να επιχείρησε να μιμηθεί κάποια σκηνή, κάποιο βίντεο που είδε στο διαδίκτυο, είτε αυτό να αποτελούσε μέρος ενός κλειστού «παιχνιδιού» με τους φίλους του. Σε κάθε περίπτωση, η κατάληξη ήταν τραγική καθώς το παιδί δεν μπόρεσε έστω και την τελευταία στιγμή να χαλαρώσει τη ζώνη με την οποία κρεμάστηκε από το κρεβάτι του και να γλιτώσει τη ζωή του.

Την ίδια ώρα, οι έρευνες της Ασφάλειας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας για το bullying που φέρεται να βίωνε ο 14χρονος από «άγουρη» συμμορία συνεχίζεται, δεν φαίνεται όμως να ήταν αυτό που θα τον έσπρωχναν στο απονενοημένο διάβημα. Αυτό που αναδεικνύεται ημέρα με την ημέρα, είναι ότι στο συγκεκριμένο γυμνάσιο που φοιτούσε και ο 14χρονος, υπάρχει γενικότερο πρόβλημα κακοποιητικής συμπεριφοράς από ανήλικους μαθητές (σ.σ. σε συνεργασία και με εξωσχολικούς) με τα στόματα των παιδιών όμως να ανοίγουν δύσκολα λόγω του φόβου.

Να θυμίσουμε τέλος ότι την υπόθεση εκτός από την ΕΛ.ΑΣ. έρευνα πραγματοποιεί και το Υπουργείο Παιδείας με τον γενικό γραμματέα, Αλέξανδρο Κόπτση, να δηλώνει ότι αν διαπιστωθεί κάτι μη σύννομο θα υπάρξουν και διοικητικές κυρώσεις.