Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, με σκοπό την πρόληψη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων, συνελήφθησαν το τελευταίο τριήμερο (29, 30 & 31-05-2015), από αστυνομικούς των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, Φθιώτιδας & Βοιωτίας, της Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας, της Ο.Ε.Π.Τ.Α. Φθιώτιδας, των Τμημάτων Ασφαλείας Θηβών & Λαμίας, του Τμήματος Τροχαίας Λαμίας και του Αστυνομικού Τμήματος Αταλάντης Φθιώτιδας, συνολικά δεκαπέντε άτομα για διάφορα αδικήματα.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν:

• Δύο άτομα (Έλληνας και αλλοδαπός) σε περιοχές της Χαλκίδας, για απόπειρες κλοπών από σταθμευμένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

• Τρεις Έλληνες (ένας στη Θήβα και δύο σε περιοχές τους Σχηματαρίου Βοιωτίας), για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και ναρκωτικών δισκίων.

• Δύο άτομα (Έλληνας και αλλοδαπός) σε περιοχές της Θήβας, για παραβάσεις νομοθεσίας περί Λαθρεμπορίας. Επιπλέον ο αλλοδαπός κατηγορείται και για πλαστογραφία. Κατασχέθηκαν 230 γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού, 22 λαθραία πακέτα τσιγάρων και πλαστό δελτίο αιτήσαντος ασύλου αλλοδαπού.

• Τρεις αλλοδαποί (ένας στη Λαμία, ένας στη Λυγαριά Φθιώτιδας και ένας στα Οινόφυτα Βοιωτίας), διότι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική Επικράτεια. Επιπλέον ο τρίτος εκ των συλληφθέντων κατηγορείται και για πλαστογραφία. Κατασχέθηκε ένα πλαστό διαβατήριο.

• Τρία άτομα (ένας Έλληνας στη Λιβαδειά, ένας Έλληνας στη Λαμία και ένας αλλοδαπός στον Μώλο Φθιώτιδας), για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

• Αλλοδαπός στη Λαμία, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση.

• Έλληνας στις Λιβανάτες Φθιώτιδας, για παράβαση σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές .