Μετά και τα σημερινά επεισόδια εντός της δικαστικής αίθουσας των φυλακών Κορυδαλλού, ο δήμαρχος της πόλης Σταύρος Κασιμάτης ζητά για άλλη μία φορά από τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο να συνεχιστεί στο εφετείο της Αθήνας η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του, για άλλη μία φορά η πόλη λόγω της διεξαγωγής της δίκης κόπηκε στα δύο, με αποτέλεσμα πολλά γειτονικά σχολεία να μην μπορέσουν να λειτουργήσουν, ενώ οι διευθυντές των Λυκείων που έπρεπε να μετακινηθούν στα σχολεία τους για την προετοιμασία των Πανελληνίων εξετάσεων, εμποδίστηκαν από αστυνομικές δυνάμεις.

Ο κ. Κασιμάτης προσθέτει ότι η απόφαση του δικαστηρίου για διακοπή της δίκης έως τις 4 Ιουνίου μπορεί να διασφαλίζει την διεξαγωγή των Πανελληνίων Εξετάσεων για τους μαθητές του Κορυδαλλού, αλλά όχι των ενδοσχολικών εξετάσεων για τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, που συνεχίζονται και μετά την επανάληψη της δίκης.

Ο δήμαρχος Κορυδαλλού μαζί με βουλευτές της περιοχής, τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργο Γαβρίλη, εκπαιδευτικούς και γονείς θα επιδιώξουν νέα συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Είχαμε προειδοποιήσει την κυβέρνηση και τους αρμόδιους Υπουργούς, σε συνεργασία με τον δήμαρχο Κορυδαλλού και τους τοπικούς φορείς, πως η ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού δεν είναι κατάλληλος χώρος για τη διεξαγωγή της δίκης της ΧΑ», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Βουλευτής του Ποταμιού Νίκος Ορφανός και ζητεί από τον αρμόδιο υπουργό να αναλάβει τις ευθύνες του.