Σε «talk of the town» της Θεσσαλονίκης έχει μετατραπεί η καταγγελία μίας 24χρονης κοπέλας ότι έπεσε θύμα βιασμού την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε πάρτι που διοργανώθηκε σε σουίτα ξενοδοχείου από επιχειρηματίες και γόνους επιχειρηματικών οικογενειών.

Τις απαντήσεις για το τι ακριβώς συνέβη θα τις δώσει η Δικαιοσύνη –έχει διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία-, ωστόσο, την καταγγελία ακολούθησε πλήθος αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής, ακόμη περισσότερα δημοσιεύματα και ατέλειωτοι «ψίθυροι». Μάλιστα, μιας από τις κορυφαίες εν Ελλάδι εταιρίες η Coca Cola 3E εξέδωσε ανακοίνωση, θέλοντας να δώσει τέλος στα σενάρια, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν υπάρχει καμία απολύτως ιδιοκτησιακή, μετοχική ή διοικητική σχέση της εταιρείας μας με τα πρόσωπα που φέρονται να έχουν αναμειχθεί στην υπόθεση. Όλοι εμείς, στην Coca-Cola 3E, καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε μορφή βίας».

Αυτό καθώς για έναν από τους φερόμενους ως εμπλεκόμενους, ο 27χρονος, ακούστηκε ότι έχει σχέση με την πολυεθνική εταιρεία. Πρόκειται για το άτομο το οποίο συνελήφθη μετά την καταγγελία στο Τ.Α. Λευκού Πύργου και το οποίο αφέθηκε ελεύθερο με εντολή εισαγγελέα με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης μία φορά το μήνα στο οικείο αστυνομικό τμήμα. Στην υπόθεση φέρεται μα εμπλέκεται και ο αδερφός του, ο οποίος όμως μέχρι στιγμής δεν έχει καταθέσει στις Αρχές.

Η ανάρτηση που άναψε φωτιές

Αφορμή για τον «χορό αποκαλύψεων» στάθηκε μία ανάρτηση που έκανε ο Μάνος Παπαδόπουλος, ο οποίος παρουσιάστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως ο διοργανωτής του πάρτι. Σε ανάρτησή του στο Instagram, ο Μάνος Παπαδόπουλος έγραψε ότι μαζί με «συνεργάτες» του, «πίεσε βλακωδώς» κοπέλες να συμμετάσχουν «ώστε να ομορφύνει η βραδιά για τους φίλους και πελάτες μας, που ήρθαν από την Αθήνα για το τριήμερο». Η κατάσταση, ωστόσο, «παρεκτράπηκε», κατά τον Μάνο Παπαδόπουλο, που εμφανίστηκε να ζητεί συγγνώμη δημόσια από την 24χρονη κοπέλα που κατήγγειλε βιασμό.

Αναλυτικά, η ανάρτηση: «Την παραμονή της πρωτοχρονιάς διοργανώσαμε εγώ και οι συνεργάτες μου ένα πάρτι σε σουίτα γνωστού πεντάστερου ξενοδοχείου της πόλης μας. Στην προσπάθεια να γίνει μια όμορφη βραδιά, πίεσα βλακωδώς νεαρές κοπέλες να παραστούν ώστε να ομορφύνει η βραδιά για τους φίλους και πελάτες μας, που ήρθαν από την Αθήνα για το τριήμερο. Η κατάσταση παρεκτράπηκε κατά τη διάρκειά της νύχτας με αποτέλεσμα να εκτεθεί ανεπανόρθωτα ψυχικά και σωματικά μια κοπέλα που γνωρίζω και ήμουν σαφώς η πιεστική αιτία για να παραστεί στο πάρτι. Το λιγότερο που έχω να πω είναι ότι οφείλω ένα τεράστιο συγγνώμη».

Λίγες ώρες αργότερα, όμως, ο Μάνος Παπαδόπουλος επανήλθε και με νέα ανάρτησή του σε μια άλλη κατεύθυνση, υποστήριξε ότι όσα είχαν γραφεί σχετικά στην ανάρτησή του δεν ήταν από τον ίδιο, αλλά από πρόσωπο, το οποίο έχει ήδη μηνύσει για αρπαγή, απειλή και παράνομη βία. Και το συγκεκριμένο άτομο θα κληθεί να καταθέσει στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διατάχθηκε από την εισαγγελία, ενώ η επιχείρηση εστίασης στο παραλιακό μέτωπο Θεσσαλονίκης με την οποία συνεργαζόταν προχώρησε στην απόλυση του.

Η διάψευση του Δημήτρη Φιντιρίκου

Στην υπόθεση ενεπλάκη ένα ακόμη όνομα αυτό του επιχειρηματία Δημήτρη Φιντιρίκου, καθώς μισθώνει σε ετήσια βάση μία από τις σουίτες που χρησιμοποιήθηκαν για το πάρτι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Ο ίδιος προχώρησε σε διάψευση της οποίας εμπλοκής του, αναρτώντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το εξής μήνυμα: «προς μεγάλη μου έκπληξη και δυσαρέσκεια πληροφορήθηκα ότι εμπλέκεται το όνομα μου, μέσω αμφιβόλου προελεύσεως λογαριασμών στο Instagram, σε μία αποτρόπαια πράξη κακοποίησης νεαρής κοπέλας κατά τη διάρκεια των γιορτών, που παρεπιπτόντως εγώ απουσίαζα στο εξωτερικό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και εδώ να ήμουν θα μπορούσα να έχω την οποιαδήποτε ανάμειξη. Η στάση ζωής και οι αρχές μου δε θα μου επέτρεπαν ποτέ να διανοηθώ κάτι τέτοιο στη ζωή μου».

Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι «έχω προβεί σε μήνυση εις βάρος συγκεκριμένου προσώπου που χρησιμοποιεί το όνομα μου, αυθαίρετα και συκοφαντικά, πράγμα που θα συνεχιστεί που θα συνεχιστεί και με όποιον αναπαράγει κάτι ανάλογο εξόχως δυσφημιστικό».

Περισσότερες απαντήσεις θα δοθούν με τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε η 24χρονη που κατήγγειλε τον βιασμό. Εκεί θα φανεί εάν υπήρχε στο αίμα της κάποια ουσία που θα μπορούσε να την οδηγήσει στο να χάσει τις αισθήσεις στη συνέχεια μειωμένη αντίληψη για το τι συμβαίνει γύρω της. Αίσθηση προκάλεσαν και τα όσα υποστήριξε ο δικηγόρος της για φερόμενο κύκλωμα μαστροπείας με πρόσωπα «υπεράνω υποψίας», χωρίς για την ώρα να έχει προσκομίσει στη δικαιοσύνη κάποιο στοιχείο.