Συνεχίζουν να προκαλεί σοκ η υπόθεση βιασμού ενός 8χρονου κοριτσιού στη Ρόδο, με τις Αρχές να αναζητούν το δράστη στο στενό συγγενικό της περιβάλλον. Η υπόθεση έγινε γνωστή μετά από ανώνυμη καταγγελία στην οποία εμφανιζόταν το κοριτσάκι μέλος πολυμελούς οικογένειας (η μητέρα έχει 4 παιδιά από δύο συντρόφους) ως θύμα βιασμού.

Οι αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι της και μετέφεραν το παιδί για έλεγχο στην ιατροδικαστική υπηρεσία και ακολούθως για προσωρινή φύλαξη και φροντίδα στην παιδιατρική κλινική. Στη συνέχεια, με εντολή εισαγγελέα, αφαιρέθηκε προσωρινά η επιμέλεια από τη μητέρα και ανατέθηκε σε επιτελείς του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας Θηλέων Ρόδου.

Ο ιατροδικαστής απεφάνθη ότι στο σώμα και στα απόκρυφα σημεία του παιδιού υφίστανται ενδείξεις, δηλωτικές κακοποίησης. Δεν έχει ξεκαθαρίσει ως τώρα όμως ο τρόπος που αυτά προκλήθηκαν με αποτέλεσμα να μην έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο (μικρές θεωρούνται οι πιθανότητες αλλά υφίστανται) η ανήλικη να έχει αυτοτραυματιστεί.

Φρίκη στη Ρόδο: Θολό το τοπίο για το τι συνέβη

Λόγω νοητικής στέρησης του παιδιού η εξέταση της χθες, παρουσία παιδοψυχολόγου, ενώπιον αξιωματικού της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, δεν υπήρξε διαφωτιστική. Η παιδοψυχολόγος στην πολύωρη κατάθεση της δεν κατέληξε χθες σαφώς στο τι έχει συμβεί αναφέρει η Δημοκρατική.

Πιθανολογήθηκε ότι οι κακοποιήσεις προήλθαν από αντικείμενο, φέρεται το παιδί να έχει «παράπονο» με συγγενικό του πρόσωπο, που είναι αυστηρό, αλλά δεν έχει προκύψει με βεβαιότητα ακόμη αν υπάρχει δράστης καθώς και η ταυτότητά του. Θα απαιτηθούν προφανώς κι άλλες συνεδρίες και άλλοι τρόποι προσεγγίσεως του παιδιού προκειμένου να ξεκαθαρίσει τι έχει συμβεί.

Με νοητική υστέρηση και η μητέρα

Η μητέρα φέρεται να έχει και αυτή νοητική στέρηση και μετά την γέννα του τέταρτου παιδιού της, εκτός γάμου (ο σύζυγος της είναι ναυτικός), είχε παραγγελθεί και είχε διενεργηθεί κοινωνική έρευνα στην οικογένεια. Μεγάλο μέρος της ευθύνης για την ανατροφή των παιδιών είχαν αναλάβει οι παππούδες.

Μάλιστα χθες η γιαγιά της ήταν απαρηγόρητη. «Κλαίω από το πρωί. Εμείς τα μεγαλώσαμε. Το πήραν στο ορφανοτροφείο γιατί το είχαν βιάσει. Τώρα τελευταία έγινε ο βιασμός, ποιος ήταν δεν ξέρω» είπε σύμφωνα με το Mega.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει φωτογραφία από κινητό τηλέφωνο με τα τραύματα που έφερε το παιδί, η οποία όπως προέκυψε από την μέχρι τώρα έρευνα, είχε ληφθεί από την μητέρα. Η μητέρα την έστειλε σε συγγενή της προκειμένου να την συμβουλέψει για το αν απαιτείται η συνδρομή γιατρού ή όχι.