Υπό τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, οδηγήθηκε πριν από λίγα λεπτά στον Εισαγγελέα ο Χριστόδουλος Ξηρός.

Η μεταφορά του έγινε από τα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής, στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Ο «Μανώλης» της 17Ν, εμφανώς αδυνατισμένος και με τη νέα του εμφάνιση-με βαμμένα ξανθά μαλλιά και μούσι-, και φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο μεταφέρθηκε κάτω από δρακόντεια μέτρα και από πάνοπλους άντρες της αντιτρομοκρατικής, στο γραφείο του Εισαγγελικού λειτουργού.

«Αντίσταση στην τρόικα δεν θα μας σώσει κανένας σωτήρας» είπε ο Χριστόδουλος Ξηρός την ώρα που περνούσε το κατώφλι της Εισαγγελίας Πρωτοδικών.

Δυο εισαγγελείς μελετούν τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί ενώ αναμένεται να ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τα όπλα και τα εκρηκτικά που βρέθηκαν στο σπίτι της Αναβύσσου.
Παράλληλα θα εκτελεστεί και το ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του από τις αρμόδιες αρχές αμέσως μετά την απόδραση του πριν από ένα χρόνο.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός θα οδηγηθεί στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί. Πάντως, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η στάση που θα τηρήσει ενώπιον του ανακριτή καθώς θεωρείται πολύ πιθανό να κρατήσει αρνητική στάση και να προχωρήσει σε τυπική απολογία.