Στο Λουτράκι, το Αίγιο και τη Θεσσαλονίκη αναζητούν οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής τα ίχνη της γυναίκας που φέρεται να υπέθαλπτε επί ένα χρόνο τον δραπέτη Χριστόδουλο Ξηρό, καθώς όπως έχει προκύψει από τηλεφωνικές συνδιαλέξεις ο καταζητούμενος είχε σε αυτά τα σημεία επαφές.

Πρόκειται για τη γυναίκα την πλαστή ταυτότητα της οποίας η ΕΛ.ΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα και η οποία έχει τα στοιχεία Ελένη Μελάνη του Ιωάννη και της Σταυρούλας. Οι Αρχές σύμφωνα με πληροφορίες γνωρίζουν τα πραγματικά στοιχεία της γυναίκας και εκτιμούν ότι είναι θέμα χρόνου ο εντοπισμός της.

Την ίδια ώρα η μονοκατοικία στην Ανάβυσσο, η οποία αποδείχθηκε η βασική σύμφωνα με τις Αρχές γιάφκα του Χριστόδουλου Ξηρού έχει δώσει στην Αντιτρομοκρατική τεράστιο όγκο πληροφοριών για το σχέδιο δράσης του και το πλάνο του να πραγματοποιήσει τρομοκρατικό χτύπημα στις φυλακές Κορυδαλλού για την απελευθέρωση των κρατουμένων Πυρήνων της Φωτιάς.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ σημειώνουν ότι το χτύπημα, το οποίο επρόκειτο να υλοποιηθεί ανήμερα των Φώτων, θα ήταν ιδιαίτερα συμβολικό και θα έκανε το γύρο του κόσμου, καθώς θα χτυπούσε στην καρδιά του σωφρονιστικού συστήματος. Συγκεκριμένα το επιχειρησιακό πλάνο του Ξηρού ήταν να ανατινάξει με το βαρέλι με 100 κιλά εκρηκτικών τον τοίχο στην Α’ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού και από εκεί να βγουν οι κρατούμενοι, οι οποίοι θα μεταφέρονταν με βαν.

Στις ιδιόχειρες σημειώσεις του ο Ξηρός ανέφερε σε ένα σημείο «ελπίζω να μην μας προδώσουν τα κλεφτρόνια». Η φράση αυτή του Ξηρού κάνει τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής να βλέπουν συνεργασία του με πιθανότατα κοινούς ποινικούς για την εκπόνηση του τρομοκρατικού χτυπήματος.

Ο πρωτοφανής όγκος οπλισμού που εντοπίστηκε στη γιάφκα στην Ανάβυσσο έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στις Αρχές, καθώς εκτιμούν ότι δεν είναι δυνατόν να προμηθεύτηκε όλα αυτά τα όπλα μόνος του, που παραπέμπουν περισσότερο σε στρατόπεδο, παρά σε γιάφκα. Εν τω μεταξύ, η βαλλιστική έρευνα δεν έχει ολοκληρωθεί και από τα αποτελέσματά της αναμένεται να φανεί κατά πόσο κάποια από τα όπλα μπορεί να έχουν χρησιμοποιηθεί σε κάποιο χτύπημα. Από αυτό ενδεχομένως να μπορέσουν οι Αρχές να χαρτογραφήσουν και το περιβάλλον του Ξηρού, καθώς εάν ταυτοποιηθεί η χρήση όπλου σε προηγούμενο τρομοκρατικό χτύπημα για το οποίο έχει γίνει ανάληψη ευθύνης θα συνδεθεί αυτομάτως και ο Χριστόδουλος Ξηρός με την εν λόγω τρομοκρατική οργάνωση.

Παράλληλα, οι Αρχές βρίσκονται στα ίχνη τριών ακόμα ατόμων, νεαρής πιθανότατα ηλικίας, τα οποία επισκέπτονταν συχνά τη γιάφκα της Αναβύσσου, όπως καταγγέλλουν οι γείτονες, πάντα με σακίδια στην πλάτη.