Φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης εντοπίστηκε σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου στην Κρήτη, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία και σε βάρος δύο ημεδαπών για την καλλιέργειά της.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., «στο πλαίσιο των συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και ύστερα από συστηματική έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης, χθές (24.08.2021) το μεσημέρι, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση εξερεύνησης, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μυλοποτάμου».

Κατά τη διάρκεια της εν λόγω επιχείρησης «εντοπίστηκε, σε δασώδη περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου μια φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης αποτελούμενη από δεκατέσσερα (14) δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 3 μέτρων τα οποία και εκριζώθηκαν».

Ακολούθησε έρευνα «σε εγκαταλειμμένη οικία και το περιβάλλοντα χώρο αυτής που βρισκόταν κοντά στην φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον δεκαεπτά (17) δενδρύλλια κάνναβης επιμελώς καλλιεργημένα σε ισάριθμες γλάστρες ύψους έως ενός (1) μέτρου τα οποία εκριζώθηκαν και τμήματα αποξηραμένων φυτικών αποσπασμάτων».

Από τη διενεργούμενη αστυνομική έρευνα και προανάκριση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης προέκυψε ότι δυο ημεδαποί εμπλέκονται στην καλλιέργεια των δενδρυλλίων κάνναβης και σε βάρος τους σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης, καταλήγει η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Στην σύλληψη ημεδαπού για καλλιέργεια δενδρυλλίων ινδικής κάνναβης, προχώρησαν και χθες οι αστυνομικές Αρχές, αυτή τη φορά στα Χανιά.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.