«Κλειδί» για την εξιχνίαση της υπόθεσης απαγωγής της θεωρείται η μαρτυρία της 27χρονης Βαρβάρας Μητσώνη, την οποία άγνωστοι είχαν αρπάξει το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου την ώρα που έφευγε από το σπίτι της στην Κυψέλη με προορισμό τη δουλειά της, στη Δάφνη. Η οικογένεια της κοπέλας, – η οποία είναι ανιψιά του προέδρου του Αστέρα Τρίπολης, Γιάννη Καϋμενάκη- παρέδωσε το ποσό των 82.500 ευρώ στους απαγωγείς οι οποίοι χθες στις 11 το πρωί την άφησαν ελεύθερη.

Η νεαρή φοιτήτρια είναι καλά στην υγεία της και μετά την επανένωση με τους οικείους της έδωσε κατάθεση στους αστυνομικούς του γραφείου Απαγωγών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών. Η μαρτυρία της 27χρονης ήταν καταλυτική, καθώς φέρεται να έχει δώσει πολλά, λεπτομερή και σημαντικά στοιχεία για τους δράστες που την απήγαγαν. Πληροφορίες του «Έθνους» αναφέρουν ότι η κατάθεση «δείχνει» τους απαγωγείς και οδηγεί τις έρευνες των αστυνομικών.

Η 27χρονη Βαρβάρα απήχθη την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου, την ώρα που έφευγε από το σπίτι της στην Κυψέλη για να πάει στη δουλειά της, σε κέντρο διασκέδασης στη Δάφνη. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, όλα συνέβησαν στις 10.30 το βράδυ, όταν τουλάχιστον δύο κουκουλοφόροι κατέβηκαν γρήγορα από ένα σκουρόχρωμο αυτοκίνητο και έβαλαν με τη βία στο όχημα την 27χρονη, η οποία είναι φοιτήτρια στα ΤΕΙ Μαιευτικής. Ο μάρτυρας «πάγωσε» απ’ όσα εξελίχθηκαν μπροστά του και από τις φωνές της 27χρονης που φώναζε «βοήθεια» και δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Κάλεσε άμεσα όμως την Αστυνομία.

Οι αδερφές της κοπέλας ήταν τα πρώτα άτομα που την αναζήτησαν. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, η μία τηλεφώνησε περίπου στις 11 το βράδυ σε συναδέλφους της και ενημέρωσε ότι την έψαχνε. Η φοιτήτρια δεν είχε εμφανιστεί ούτε στη δουλειά και τα ίχνη της είχαν χαθεί. Η οικογένεια ειδοποίησε άμεσα την Αστυνομία για την εξαφάνιση της κόρης τους. Ύστερα από δύο μέρες, οι φόβοι όλων επαληθεύτηκαν όταν οι απαγωγείς τηλεφώνησαν από το κινητό της 27χρονης στον πατέρα της και ζήτησαν λύτρα.

Το αρχικό ποσό που απαιτήθηκε ήταν 10 εκατομμύρια ευρώ. Ακολούθησαν ακόμη εννέα τηλεφωνικές επικοινωνίες μεταξύ απαγωγέων και οικογένειας. Σε μία από τις τηλεφωνικές συνομιλίες, η μητέρα της 27χρονης φέρεται να ζήτησε να μιλήσει στην κόρη της. Οι απαγωγείς έδωσαν το τηλέφωνο στη φοιτήτρια, η οποία πρόλαβε να ψελλίσει «είμαι καλά», πριν διακοπεί η κλήση.

Το σημείωμα

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι στη διάθεση των αξιωματικών που χειρίζονται την υπόθεση υπάρχει ένα ιδιόχειρο σημείωμα της κοπέλας, που είχε αποσταλεί την Κυριακή 2 Νοεμβρίου στην οικογένειά της. «Είμαι καλά. Κάντε ό,τι μπορείτε, κάντε γρήγορα» φέρεται να ανέγραφε στο σημείωμα. Οι απαγωγείς, έπειτα από σκληρές διαπραγματεύσεις με την οικογένεια και αφού πείστηκαν ότι είναι εξωπραγματικό το ποσό των 10 εκατ. ευρώ που ζητούσαν αρχικά, υποχώρησαν στις οικονομικές απαιτήσεις τους και «έπεσαν» στις 82.500 ευρώ.

Υπέδειξαν στον πατέρα της 27χρονης έναν παράδρομο κοντά στο ΟΑΚΑ ως το σημείο παράδοσης των χρημάτων. Η οικογένεια -υπό την καθοδήγηση των διαπραγματευτών της Αστυνομίας- συμμορφώθηκε με τις απαιτήσεις των απαγωγέων και παρέδωσε το πρωί του Σαββάτου τα χρήματα, με την ελπίδα η Βαρβάρα να γυρίσει πίσω σώα και αβλαβής. Τελικά το δεκαήμερο θρίλερ έληξε χθες στις 10.50 το πρωί όταν αφέθηκε ελεύθερη. Οι δράστες την άφησαν στην Άνω Κυψέλη, κοντά στο σημείο της απαγωγής.

Οι αξιωματικοί του γραφείου απαγωγών της ΥΔΕΖΙ έχουν αρκετά στοιχεία για να προχωρήσουν οι έρευνες και ήδη έχουν ζητήσει την άρση τηλεφωνικών απορρήτων και συλλέγουν υλικό από κάμερες. Ωστόσο, η κατάθεση της 27χρονης παραμένει το πιο σημαντικό στοιχείο για την εξιχνίαση της υπόθεσης.