Ενώπιον της 25ης τακτικής ανακρίτριας δίνουν εξηγήσεις οι άνθρωποι που φέρονται ότι κρατούσαν για χρόνια αιχμάλωτη στο ίδιο της το σπίτι στην Καλλιθέα την ανάπηρη Μαρία Παπαδοπούλου.

Η 77χρονη που είχε επιφορτιστεί με την φροντίδα της Μαρίας και ο 50χρονος συγγενής της, αντιμετωπίζουν την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας αφού είναι, σύμφωνα με το κατηγορητήριο ,υπεύθυνοι για την περιπέτεια της κοπέλας που χαρακτηρίστηκε «νέο Κωσταλέξι». Και τώρα καλούνται να αντικρούσουν τις κατηγορίες ότι εκμεταλλεύτηκαν και βασάνισαν την 36χρονη η οποία, μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο κυριολεκτικά νεκροζώντανη, όπως πιστοποιούσε και η ιατροδικαστική έκθεση.

Η άτυχη Μαρία, θα είχε χάσει τη ζωή της εάν δεν την έσωζαν οι γείτονες στην πολυκατοικία της Καλλιθέας, όταν αντιλήφθηκαν πόσο υπέφερε στα χέρια της 77χρονης και του 50χρονου συγγενή της, οι οποίοι αφού της απέσπασαν την ακίνητη περιουσία και εισέπρατταν την σύνταξη των 1.200 ευρώ, την κρατούσαν σε μπαλκόνι φωταγωγού, χωρίς φαγητό και νερό, με το σπασμένο πόδι της δεμένο σε ξύλο, όπως στα ζώα, αφήνοντας τη να σαπίζει από τις κατακλίσεις.

Η Μαρία, ένα χρόνο μετά τον θάνατο της μητέρας της, δώρισε το σπίτι στην κατηγορούμενη, κρατώντας – ευτυχώς – την επικαρπία, κάτι που της επιτρέπει να το πάρει πίσω…