Μέσα σε διάστημα μόλις τεσσάρων ημερών, δύο άτομα μαζί με συνεργό τους (τα στοιχεία του οποίοι δεν έχουν ταυτοποιηθεί προς το παρόν) αφαίρεσαν τους καταλύτες από δέκα οχήματα στις περιοχές Πυλαίας, Νέας Ευκαρπίας και Χαλκηδόνας.

Ειδική ομάδα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Πυλαίας – Χορτιάτη, με αντικείμενο την ανάλυση του τρόπου δράσης εγκληματικών ομάδων, τη συλλογή πειστηρίων και τη σταχυολόγηση στοιχείων και πληροφοριών, κατάφερε να εξιχνιάσει δέκα περιπτώσεις κλοπής καταλυτών αυτοκινήτων, που έλαβαν χώρα σε διάστημα τεσσάρων ημερών κατά το μήνα Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους.

Σύμφωνα με το thestival.gr, στην υπόθεση εμπλέκονται δύο Έλληνες ηλικίας 41 και 26 ετών, σε βάρος των οποίων, αλλά και συνεργού τους, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη, σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Κατά τις επισταμένες έρευνες, συλλέχθηκαν πειστήρια και υλικό που τοποθετούν τους δράστες στους τόπους των προαναφερόμενων έκνομων πράξεων και υποδεικνύουν ως χαρακτηριστικά του τρόπου δράσης τους:

• Την επιλογή κυρίως μεγάλων, εξωτερικών και οριοθετημένων χώρων στάθμευσης

• Την προσέγγιση των στόχων τους με όχημα συγκεκριμένες πρωινές και απογευματινές ώρες και

• Τη χρήση γρύλου για την ανύψωση των οχημάτων και τροχού αποκοπής για την αφαίρεση των καταλυτών.

Στο πλαίσιο συνεργασίας των αστυνομικών υπηρεσιών για την αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών, εποχούμενη περιπολία ΟΠΚΕ της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εντόπισε, σε περιοχή αρμοδιότητάς της, το όχημα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για την προσέγγιση των στόχων τους και τη διαφυγή τους από αυτούς, το οποίο και κατασχέθηκε.

Υπογραμμίζεται ότι, οι δύο άντρες έχουν απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις Αρχές για περιπτώσεις κλοπής.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.