Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατηγορείται ένας από τους δεκαέξι συλληφθέντες στα χθεσινά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την ΓΑΔΑ, ενώ συνολικά κατηγορούνται για βαρύτατα αδικήματα.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, επικαλούμενο την ΕΛ.ΑΣ, πρόκειται για έναν νεαρό, ο οποίος αναγνωρίστηκε ότι συμμετείχε στην ομάδα που επιτέθηκε και τραυμάτισε σοβαρά τον 29χρονο αστυνομικό της ομάδας ΔΡΑΣΗ, στην συμβολή των οδών Αγίας Φωτεινής και Ν. Πλαστήρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, σε βάρος των 16 σχηματίστηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, σωματικής βλάβης από κοινού, απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού, απόπειρας σωματικής βλάβης από κοινού, βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, διατάραξης κοινής ειρήνης, εμπρησμού κατά συναυτουργία από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, έκρηξης κατά συναυτουργία από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών κατά συναυτουργία, εξύβρισης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία και παράβαση της Νομοθεσίας περί ρύθμισης θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και παραβίαση μέτρων για τη διασπορά ασθενειών.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σημειώνεται επίσης ότι προσήχθησαν 11 άτομα, που αφέθηκαν ελεύθερα μετά την εξέταση τους, ενώ τραυματίστηκαν 10 αστυνομικοί, εκ των οποίων τρεις παραμένουν στο Νοσοκομείο για νοσηλεία.

Πρόκειται για τον 27χρονο, που δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του και δύο ακόμα με κατάγματα στα δάχτυλα.

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί φθορές σε 10 οχήματα.