Δέκα πρόστιμα επέβαλαν αστυνομικοί του ΑΤ Ρόδου την Κυριακή (07/03), σε ισάριθμους πολίτες που δεν τήρησαν τα μέτρα για την αποτροπή μετάδοσης του κορονοϊού. Το ένα αφορούσε άτομο που βρέθηκε να κινείται χωρίς μάσκα και τα υπόλοιπα για μη δικαιολογημένη κίνηση.

Του ανταποκριτή μας από το dimokratiki.gr στη Ρόδο

Τα πέντε επιβλήθηκαν σε πολίτες που βρέθηκαν να κινούνται στην περιοχή Κοσκινού, εκ των οποίων τα τρία σε άτομα που φέρονται να συμμετείχαν σε μεσημεριανή συνάθροιση για «barbeque» σε βίλα της περιοχής, που φέρεται να μισθώθηκε από 55χρονο, ο οποίος έχει απασχολήσει ήδη δύο φορές τις Αρχές, διότι λειτουργούσε mini καζίνο στην οικία του, εν μέσω μάλιστα πανδημίας.

Πιο συγκεκριμένα, γύρω στις 16:00 της Κυριακής η Άμεση Δράση ενημερώθηκε ότι σε βίλα στα Κοσκινού προκαλείται θόρυβος και ότι υπάρχει αναστάτωση από συνάθροιση πολιτών (έγινε λόγος για 9 με 10 άτομα).

Οι αστυνομικοί μετέβησαν στο σημείο και ήδη εκείνη την ώρα είχαν αναχωρήσει οι «επισκέπτες». Πέριξ της περιοχής βρέθηκαν πέντε άτομα να κινούνται χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις και τους επιβλήθηκαν πρόστιμα των 300 ευρώ.

Ο 55χρονος προσήχθη στο ΑΤ Ρόδου εξετάστηκε και αφέθηκε ελεύθερος, ενώ παρά τα όσα φημολογούνται, δεν του επιβλήθηκε πρόστιμο.

Ο άνδρας αυτός είχε συλληφθεί μαζί με τη σύζυγό του το βράδυ της Τρίτης 1ης Δεκεμβρίου, διότι μετά από έρευνα βρέθηκαν δέκα άτομα να παίζουν χαρτιά στην οικία του.

Μάλιστα, ο ένας εκ των ατόμων αυτών είχε βρεθεί σε rapid test στο νοσοκομείο θετικός στον κορονοϊό και σε μοριακό τεστ που ακολούθησε αρνητικός.

Ειδικότερα, ο 55χρονος που είναι ιδιοκτήτης χαρτοπαιχτικής λέσχης και υπότροπος σε αδικήματα για διεξαγωγή τυχερών παιγνίων, μετέτρεψε ειδικό χώρο στο σπίτι του στην οδό Αταβύρου στο Ροδίνι, όπου διαμένει μαζί με την 43χρονη σύζυγό του, υπήκοο Ουκρανίας, μετεφέροντας ουσιασικά παρανόμως την χαρτοπαιχτική λέσχη στο σπίτι τους(!), όπου συνελήφθησαν μαζί με τους παίκτες έπειτα από έφοδο αστυνομικών.

Πέραν όμως αυτής της δικογραφίας που εκκρεμεί, σχηματίστηκε εις βάρος του και δεύτερη και έχει ήδη παραπεμφθεί σε ρητή δικάσιμο την 24η Μαρτίου 2021 με οκτώ Έλληνες ηλικίας από 29 έως 67 ετών, διότι είχαν συγκεντρωθεί εντός κατοικίας με σκοπό την τέλεση παράνομων παιγνίων, παραβιάζοντας τα μέτρα πρόληψης κατά της Covid-19.

Οι οκτώ κατηγορούμενοι συνελήφθησαν την 27η Δεκεμβρίου 2020 το βράδυ από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.

Πέραν τούτου είχε εγκαταστήσει κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης καμερών παραβιάζοντας την νομοθεσία για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Οι αστυνομικοί πιθανολογούν ότι μίσθωσε την εξοχική κατοικία για να διενεργεί παιχνίδια πόκερ κι ότι αυτό σκόπευε να κάνει και την Κυριακή αλλά λόγω της επέμβασής τους οι «επισκέπτες» εξαφανίστηκαν.