Το κατώφλι του Εφετείου περνούν σήμερα οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ελένη Ζαρούλια, σύζυγος του προφυλακισμένου γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, Μιχάλης Αρβανίτης, Νίκος Κούζηλος και Δημήτρης Κουκούτσης κατηγορούμενοι για το κακούργημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Δυο μήνες μετά το αίτημα των ανακριτριών Κλάπα-Δημητροπούλου για άρση της ασυλίας του συνόλου της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής οι πρώτοι βουλευτές καλούνται σε απολογία για κακούργημα με ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα ακόμη και αυτό της προφυλάκισης.

Όπως όλα δείχνουν οι κατηγορούμενοι θα ζητήσουν από τις ανακρίτριες προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν τις απολογίες τους. Αυτό το γεγονός, όπως εκτιμούν νομικοί κύκλοι, στην πράξη σημαίνει πως οι κρίσιμες απολογίες θα ληφθούν μετά τις εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κληθεί σε απολογία ο Ηλίας Κασιδιάρης για τον οποίο έχει επίσης αρθεί η ασυλία του για το κακούργημα της οπλοκατοχής με σκοπό την προμήθεια εγκληματικής οργάνωσης.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης έχει απολογηθεί και για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Όταν, όμως, κληθεί να δώσει εξηγήσεις για τη νέα κατηγορία την οποία αντιμετωπίζει η ποινική του μεταχείριση θα κριθεί και πάλι από την αρχή.

Αναμένεται να ακολουθήσουν οι βουλευτές Αντώνης Γρέγος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Αρτέμης Ματθαιόπουλος και Κώστας Μπαρμπαρούσης για τους οποίους την περασμένη βδομάδα η Ολομέλεια του Κοινοβουλίου ψήφισε υπέρ της άρσης της ασυλίας τους. Την ίδια ώρα εκκρεμεί η απόφαση της Βουλής για τους προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής για τους οποίους οι ανακρίτριες έχουν ζητήσει εκ νέου την άρση της ασυλίας τους, καθώς και για τους ανεξάρτητους, πλέον, βουλευτές Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο και Στάθη Μπούκουρα.

Με τις απολογίες αυτές η ανάκριση μπαίνει στην τελικής της ευθεία καθώς αμέσως μετά η δικογραφία η οποία αριθμεί χιλιάδες σελίδες θα διαβιβαστεί στο Συμβούλιο Εφετών, τα μέλη του οποίου θα αποφασίσουν για την παραπομπή ή μη των 70 και πλέον κατηγορουμένων, οι οποίοι στο επόμενο στάδιο θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών.

Την ώρα των απολογιών, η Χρυσή Αυγή διοργανώνει συγκέντρωση των μελών της έξω από τον Άρειο Πάγο.