Πώς 12 αλλοιωμένες «σαλάτες του Καίσαρα» έφτασαν στον Άρειο Πάγο

Ο επιχειρηματίας ζήτησε την αναίρεση της δικαστικής απόφασης και το αίτημα του έγινε δεκτό


ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
17:35
15/07/2020
Πώς 12 αλλοιωμένες «σαλάτες του Καίσαρα» έφτασαν στον Άρειο Πάγο
2
loading

Στο «μικροσκόπιο» του Αρείου Πάγου μπήκε η 5μηνη καταδίκη επιχειρηματία στον χώρο των τροφίμων για 12 ληγμένες «σαλάτες του Καίσαρα» υπό το πρίσμα των ρυθμίσεων που προβλέπει ο νέος Ποινικός Κώδικας σχετικά με τους κανόνες που ρυθμίζουν την αγορά προϊόντων αλλά και την παροχή υπηρεσιών.

Ο επιχειρηματίας καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών σε φυλάκιση 5 μηνών, με τριετή αναστολή, καθώς μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι διέθεσε στην κατανάλωση 12 συσκευασμένες  «σαλάτες του Καίσαρα» 400gr των οποίων είχε παρέλθει η ημερομηνία λήξης.

Ο επιχειρηματίας προσέφυγε στον Άρειο Πάγο ζητώντας την αναίρεση της δικαστικής απόφασης και το αίτημα του έγινε δεκτό.

Οι αρεοπαγίτες σημειώνουν, στην απόφαση τους, ότι ο νέος Ποινικός Κώδικας, στην επίμαχη περίπτωση, προβλέπει ευμενέστερη ποινική μεταχείριση καθώς εκτός από την φυλάκιση τουλάχιστον 3 μηνών προβλέπεται διαζευκτικά και η χρηματική ποινή, η οποία είναι ηπιότερη.

Έτσι, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου κατέληξε ότι πρέπει να εφαρμοστούν αυτεπαγγέλτως οι ευμενέστερες διατάξεις και ανέπεμψε την υπόθεση  για νέα συζήτηση στο  Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Γνώμη μου

    Ληγμένα τρώγαμε πάντα ή και περνάμε...

  2. avatar Takis_0731

    Πάμε, πάμε, πάμε δώσε σαλάτες στην αγορά!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει