Η χαλαρότητα στην εφαρμογή του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης τους προηγούμενους μήνες, λόγω της μεταβατικής περιόδου με την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας, είχε ως αποτέλεσμα, χθες, που έπιασαν και επισήμως δουλειά οι υπάλληλοι του δήμου στη Ρόδο που θα είναι, πλέον, επιφορτισμένοι με την εφαρμογή του μέτρου, να βεβαιώσουν αρκετές δεκάδες παραβάσεις…

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη rodiaki.gr, οι τρεις δημοτικοί υπάλληλοι που πραγματοποίησαν, χθες, έλεγχο στη ζώνη ελεγχόμενης στάθμευσης, βεβαίωσαν 150 παραβάσεις και, βέβαια, τα αντίστοιχα πρόστιμα!

Υπενθυμίζεται ότι, η αρμοδιότητα αυτή μαζί με άλλες, όπως για παράδειγμα ο έλεγχος για την κατάληψη κοινοχρήστων χώρων, εξακολουθεί να ανήκει στο δήμο αφού αυτό αιτήθηκε με σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο και έγινε αποδεκτό.

Οι αρμοδιότητες αυτές, πλέον, βρίσκονται υπό την ομπρέλα της Διεύθυνσης Οικονομικών του δήμου και συγκεκριμένα γραφείου που λειτουργεί στο Τμήμα προσόδων και στελεχώνεται από δέκα υπαλλήλους.

Με την ενεργοποίηση του γραφείου αυτού στην πράξη, αναμένεται να ξεκινήσει και πάλι να λειτουργεί το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης το οποίο τους προηγούμενους μήνες ήταν μόνο στα χαρτιά, αφού ελάχιστοι πολίτες έκοβαν εισιτήριο επειδή δεν υπήρχε έλεγχος.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.