Συνελήφθη 35χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος, ο οποίος εμφανιζόταν ως υπάλληλος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.) ή αστυνομικός του Τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής και εξαπατούσε πολίτες.

Συγκεκριμένα, έπειθε τα ανυποψίαστα θύματά του με το πρόσχημα ότι είχε γνωριμίες στον Ο.Δ.Δ.Υ. και τους πρότεινε να «μεσολαβήσει» προκειμένου να αποκτήσουν κάποιο όχημα, αποσπώντας τους διάφορα χρηματικά ποσά.

Με τη μεθοδολογία αυτή έχει εξαπατήσει, από το 2011, τουλάχιστον 26 άτομα, αποσπώντας ποσά που υπερβαίνουν τις 176.000 ευρώ.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για απάτη, πλαστογραφία μετά χρήσης, αντιποίηση αρχής, λαθρεμπορία και παραβίαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Στη δικογραφία συμπεριλαμβάνεται και μία 34χρονη ημεδαπή, η οποία εμπλέκεται σε μια τουλάχιστον περίπτωση εξαπάτησης και βαρύνεται με την κατηγορία της απάτης κατά συναυτουργία.

Σε βάρος του συλληφθέντα, εκκρεμούν τουλάχιστον 13 ποινικές δικογραφίες, που έχουν σχηματιστεί μετά από μηνύσεις εξαπατηθέντων πολιτών.

Σημειώνεται ότι ο 35χρονος συλληφθείς τελεί ήδη σε κατάσταση διαθεσιμότητας, από τις 24.12.2012, με απόφαση της Υπηρεσίας του.

Επίσης, σε σωματική του έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, καθώς και δύο Δελτία Ταυτότητας Υπαλλήλου Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης.

Ο δράστης οδηγείται σήμερα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων συνεχίζονται προκειμένου να διακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής του δραστηριότητας.