Στάχτη έγινε ο καταυλισμός των αθίγγανων στο Σέλινο, πεδινό οικισμό της Ξάνθης, πριν από μόλις λίγα 24ώρα, όταν πυρπολήθηκε από άγνωστους μέχρι στιγμής δράστες.

Όπως αναφέρουν οι κάτοικοι της περιοχής μιλώντας στο thrakitoday.com, το πρωί της Πρωτομαγιάς αντίκρισαν τον οικισμό των αθίγγανων καμένο και κατεστραμμένο, με τις οροφές των οικίσκων που είχαν τοποθετηθεί εκεί το 2004 από τον τότε δήμο να έχουν γκρεμιστεί και να έχουν παραδοθεί στις φλόγες.

Η παρουσία στον οικισμό του Σελίνου της συγκεκριμένης πληθυσμιακής ομάδας είχε δημιουργήσει πολλά προβλήματα το τελευταίο χρονικό διάστημα στην περιοχή, με τους κατοίκους να καταφεύγουν ακόμη και στην εισαγγελία ζητώντας να παρέμβει. Όπως αναφέρουν οι ίδιοι, τα τελευταία δύο περίπου χρόνια είχαν εγκατασταθεί στην περιοχή τους αθίγγανοι, μεταφερόμενοι από τη Θεσσαλία, και διέμεναν σε οικίσκους που βρίσκονταν στη νοτιοανατολική πλευρά του χωριού.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα ωστόσο οι κάτοικοι άρχισαν να διαμαρτύρονται εντόνως για την παρουσία εκεί των αθίγγανων κάνοντας λόγο για ένα άτυπο γκέτο που είχε δημιουργηθεί με τους ίδιους να αισθάνονται φόβο για τη σωματική τους ακεραιότητα. Χαρακτηριστικά επισημαίνουν πως οι αθίγγανοι έκλεβαν ρεύμα και νερό, ενώ ελλείψει τουαλετών χρησιμοποιούσαν το ύπαιθρο και το γήπεδο του χωριού, το οποίο είχε μετατραπεί σε εστίας συγκέντρωσης ακαθαρσιών και πηγή μόλυνσης για τους κατοίκους.

Πριν από μερικές εβδομάδες μάλιστα δύο εκ των συγκεκριμένων αθίγγανων επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν έναν ηλικιωμένο κάτοικο του χωριού, στέλνοντας τον σοβαρά τραυματισμένο στο νοσοκομείο.

Ο εμπρησμός, ωστόσο, των οικίσκων όπου διέμεναν οι αθίγγανοι είναι ιδιαίτερα ύποπτος, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχουν εξακριβωθεί οι συνθήκες κάτω από τις οποίες αυτός σημειώθηκε.