Με την αυλαία να πέφτει σήμερα στη δίκη του Βαγγέλη Γιακουμάκη, έπειτα από την απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη, Δημήτρης Μπούκας, ανέφερε: «Θα σας μεταφέρω αυτά που μου είπε η οικογένεια. Είναι ικανοποιημένοι από το τελικό αποτέλεσμα. Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι, ότι εκεί που βρίσκεται ο Βαγγέλης, η οικογένεια θα νιώθει καλύτερα».

Μετά από σχεδόν δυόμιση μήνες ακροαματικής διαδικασίας, η Έδρα υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα. Έκρινε ένοχους τους οκτώ από τους εννιά κατηγορούμενους για το αδίκημα της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών από κοινού και κατ’ εξακολούθηση. «Σήμερα με αυτή την απόφαση, ο Βαγγέλης θα νιώθει καλύτερα», σχολίασε ο κ. Μπούκας.

Για τους γονείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη, είπε: «Δεν έδειξαν σημάδια χαράς, δεν πανηγυρίζουν. Δεν εκφράστηκαν ποτέ εναντίον κάποιου κατηγορουμένου. Ο ρόλος της Δικαιοσύνης είναι να στέλνει μηνύματα. Η απόφαση ικανοποιεί ευρύτερα το κοινωνικό σύνολο. Το μήνυμα εστάλη προς πολλές κατευθύνσεις και είναι ότι οι πράξεις βίας δεν θα μένουν ατιμώρητες».

Στη συνέχεια ο κ. Μπούκας διάβασε αυτολεξεί τη δήλωση του Ανδρέα Γιακουμάκη, του πατέρα, ο οποίος τόνισε: «Νιώθω την ανάγκη να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλον τον κόσμο, αν με ένα ευχαριστώ μπορώ να καλύψω αυτήν την αγάπη και τον σεβασμό που έχουμε λάβει όλα αυτά τα χρόνια. Για τον Βαγγέλη μου δεν ντρέπομαι, για την Κρήτη δεν ντρέπομαι. Η Κρήτη έχει παλικάρια και η εικόνα που αποδείχθηκε στο δικαστήριο, δεν έχει να κάνει με τα παλικάρια της Κρήτης».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.