Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσαν το πρωί της Κυριακής δύο εκ των πέντε δραστών που φέρεται να έσπαγαν και να έκλεβαν αυτοκίνητα στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης.

Πρόκειται για έναν 17χρονο και έναν 15χρονο που συνελήφθησαν, καθώς και έναν 19χρονο, έναν 18χρονο και έναν 16χρονο που αναζητούνται και σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία.

Οι πέντε δράστες, το Σάββατο διέρρηξαν τέσσερα αυτοκίνητα στην πόλη της Ξάνθης προκαλώντας φθορές και αφαιρώντας τρία ραδιόφωνα, ένα μπουφάν και ένα ζευγάρι γυαλιά.

Οι αστυνομικοί αξιοποιώντας τις πληροφορίες που περιήλθαν σε γνώση τους προχώρησαν στη σύλληψη των δύο, ενώ από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι, όλοι οι δράστες, κατά το χρονικό διάστημα από 9 Ιανουαρίου 2013 έως και 29 Ιανουαρίου 2013 διέρρηξαν άλλα δέκα οχήματα στην πόλη της Ξάνθης, προκαλώντας σε αυτά φθορές και αφαιρώντας μεταξύ άλλων από το εσωτερικό τους τέσσερα ράδιοCD, 120 ευρώ, δύο τσάντες, ένα κινητό τηλέφωνο, δύο δοχεία λάδι και διάφορα έγγραφα.

Όπως προκύπτει από τη σχετική σε βάρος τους δικογραφία, δεν αρκέστηκαν στην κλοπή των οχημάτων, αλλά στο παρελθόν ασκώντας σωματική βία, άρπαξαν την τσάντα 52χρονης, η οποία περιείχε το χρηματικό ποσό των 40 ευρώ, κλειδιά και διάφορα προσωπικά έγγραφα.

Στις 19 Ιανουαρίου, το μεσημέρι αφού αναρριχήθηκαν στο μπαλκόνι διαμερίσματος, αφαίρεσαν ένα σκυλί, ενώ την Παρασκευή αφαίρεσαν από την πόλη της Κομοτηνής, ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, το οποίο βρέθηκε στην Ξάνθη, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα ράδιοCD, δύο από τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ επίσης βρέθηκε και ο σκύλος που είχαν κλέψει, ο οποίος και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Σημειώνεται ότι και οι πέντε δράστες έχουν απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για παρόμοιες περιπτώσεις, ενώ σε βάρος του 17χρονου εκκρεμούσε ένταλμα βίαιης προσαγωγής του κ. Ανακριτή Ξάνθης, για υπόθεση ληστείας, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και σωματικών βλαβών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας της περιοχής.

Πηγή: thraki.com