Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η σημερινή συνάντηση της ΟΤΟΕ με τους εκπροσώπους των Τραπεζών για την υπογραφή της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης των Τραπεζοϋπαλλήλων.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η ΟΤΟΕ επανέλαβε για μια ακόμα φορά την ανάγκη της διασφάλισης των θέσεων εργασίας στις Τράπεζες, καθώς και την προστασία του εισοδήματος των εργαζόμενων, που αποτελεί όρο επιβίωσης στις σημερινές δύσκολες συνθήκες.

Επεσήμανε ιδιαίτερα, ότι είναι υπόθεση και των δύο πλευρών να αναζητήσουν από κοινού λύσεις στα προβλήματα που τους αφορούν, προκειμένου να αποκατασταθεί ένα κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης που θα βοηθήσει στην στήριξη της πραγματικής οικονομίας, αλλά και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας μας.

Ειδικότερα για το θέμα της προστασίας των θέσεων εργασίας, η ΟΤΟΕ πρότεινε ένα πλαίσιο κοινωνικού σχεδίου, που θα συνδέεται με τα επιχειρηματικά σχέδια των τραπεζών και θα προστατεύει την εργασία.

Δυστυχώς, οι απαντήσεις της πλευράς των τραπεζών περιείχαν πολύ «κατανόηση!!», αλλά δεν είχαν τίποτα ουσιαστικό που να αφορά στο περιεχόμενο των αιτημάτων της ΟΤΟΕ.

Αντίθετα, επικαλέστηκαν την οικονομική κρίση και μίλησαν για την ανάγκη περιστολής του λειτουργικού κόστους των Τραπεζών, προτείνοντας στην αντιπροσωπεία της ΟΤΟΕ να εξετάσει και το ενδεχόμενο περικοπών στις αποδοχές των τραπεζοϋπαλλήλων.

Επίσης, πρότειναν στην ΟΤΟΕ η διάρκεια της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης να είναι τριετής.

Η αντιπροσωπεία της ΟΤΟΕ αντέδρασε έντονα και τόνισε, ότι οι εξελίξεις στο χώρο των Τραπεζών θα γίνουν εκρηκτικές και ανεξέλεγκτες, αν οι τράπεζες τολμήσουν να προχωρήσουν σε περικοπές αποδοχών ή προβούν σε απολύσεις.