Απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών βάζει τέλος στον Γολγοθά μία μητέρας δύο ανήλικων παιδιών, η οποία, όπως υποστηρίζει, έπεσε θύμα κυκλώματος που παραχάραξε την ταυτότητά της, κατέστρεψε τα αποδεικτικά στοιχεία και την έστειλε στη φυλακή για περίπου 3 μήνες, αντί μίας άλλης γυναίκας η οποία είχε διαπράξει όχι μία, ούτε δύο, αλλά δεκατρείς αξιόποινες πράξεις σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών.

«Αισθάνομαι δικαιωμένη. Έτρεχα από δικαστήριο σε δικαστήριο και από φυλακή σε φυλακή για αδικήματα τα οποία δεν διέπραξα ποτέ. Θέλω να τιμωρηθούν αυτοί που με τις παράνομες πράξεις τους με οδήγησαν στην φυλακή, ενώ ήξεραν ότι είμαι αθώα», δήλωσε στη «Real News» με δάκρυα στα μάτια η Μαρίνα Παπαδοπούλου.

Στις 7 Σεπτεμβρίου 2012, άνδρες της Αστυνομίας τη συνέλαβαν στο σπίτι της στο Λαγονήσι την ώρα που θήλαζε το μόλις ενός έτους κοριτσάκι της και μπροστά στα μάτια του τετράχρονου γιου της. Την οδήγησαν στην Ασφάλεια και την ενημέρωσαν ότι έχει καταδικαστεί για 13 περιπτώσεις απάτης με πλαστές επιταγές που διέπραξε μία γυναίκα με τον όνομα Μαρίνα Πουλημένου.

Οι αστυνομικοί είχαν μάλιστα στα χέρια τους ένα δακτυλικό αποτύπωμα τιυ δεξιού δείκτη που υπήρχε στην ταυτότητα της Μαρίνας Παπαδοπούλου, το οποίο από τη δακτυλοσκόπηση της Ασφάλειας αποδείχτηκε ότι ήταν το ίδιο που υπήρχε σε καρτέλα δελτίου αστυνομικής ταυτότητας γυναίκας με το όνομα Πουλημένου.

Όμως με τα στοιχεία που κατάφερε να συγκεντρώσει, ύστερα από ενδελεχή και δύσκολη έρευνα, η υπεράσπιση της Μ. Παπαδοπούλου, απέδειξε στο δικαστήριο ότι η βεβαίωση του τμήματος διακτυλοσκόπησης ήταν ψευδής, αλλά και ότι το κύκλωμα παραχαρακτών παραποίησε την ταυτότητά της τον Μάρτιο του 1999 για να εξαπατήσει ανυποψίαστους πολίτες.