Μεταβιβάσεις ακινήτων πελατών του, αγορές σε πλειστηριασμούς που δεν έγιναν ποτέ, επιδόσεις εγγράφων που ήταν πλαστά, σύνταξη δικαστικών αποφάσεων που δεν υπήρχαν περιλαμβάνει το κατηγορητήριο σε βάρος δικηγόρου από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος παραπέμπεται σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Ο 43χρονος είχε εξαφανιστεί- τον αναζητούσε ακόμη και η οικογένειά του- αλλά εντοπίστηκε δέκα μήνες αργότερα στην Καλαμάτα και συνελήφθη.

Σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών ο δικηγόρος παραπέμπεται να δικαστεί για τα αδικήματα της πλαστογραφίας με χρήση, κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, της απάτης κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, της υπεξαίρεσης αντικειμένου μεγάλης αξίας από εντολοδόχο και της απιστίας δικηγόρου.

Στη δικαστική απόφαση ο δικηγόρος κατηγορείται πως από το 2005 έως την ημέρα εξαφάνισής του ιδιοποιήθηκε ποσό που φτάνει το μισό εκατομμύριο ευρώ, ενώ φέρεται να εξαπάτησε πελάτες του προσδοκώντας παράνομο όφελος που αγγίζει το ένα εκατομμύριο ευρώ. Μαζί του παραπέμπεται να δικαστεί και ο αδερφός του, για άμεση συνέργεια στην απάτη, καθώς έγινε αποδέκτης ενός ακινήτου πελάτη του αδερφού του, για το οποίο μάλιστα εκταμίευσε δάνειο που έδωσε στον δικηγόρο.

Πηγή: makthes.gr