Δικαστική δικαίωση για τρανς πρόσφυγα από την Μυτιλήνη

Το σκεπτικό πίσω από την απόφαση σταθμό


ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
21:39
19/02/2019
Δικαστική δικαίωση για τρανς πρόσφυγα από την Μυτιλήνη
9
loading

Σε απόφαση με την οποία επιτυγχάνεται πλήρης αντιστοιχία ανάμεσα στην ταυτότητα φύλου πρόσφυγος και στην επίσημη ταυτοποίησή της στα έγγραφα ώστε να αποφεύγεται σύγχυση στις καθημερινές συναλλαγές της, προχώρησε σήμερα με απόφαση του το Ειρηνοδικείο Μυτιλήνης.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, η δικηγορική ομάδα HIAS Greece και το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, έκαναν γνωστή την απόφαση του Ειρηνοδικείου Μυτιλήνης, σχετική με τη μεταβολή κυρίου ονόματος, καταχώρισης φύλου αλλά και διασταλτικής ερμηνείας προσαρμογής επωνύμου τρανς γυναίκας πρόσφυγα.

Συγκεκριμένα, το ειρηνοδικείο Μυτιλήνης με την απόφαση 136/2018, η οποία κατέστη τελεσίδικη σήμερα, Τρίτη 19.2.2019, προχώρησε σε μεταβολή του καταχωρισμένου φύλου τρανς γυναίκας και του κυρίου ονόματος, αναγνωρισμένης πρόσφυγα από το Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου Μυτιλήνης. Περαιτέρω, όμως, το δικαστήριο, βεβαίωσε, με σκοπό τη διόρθωση του κυρίου ονόματος και του φύλου και επιπλέον προσάρμοσε με διασταλτικό τρόπο σχετικά το επώνυμο στα έγγραφα ΑΔΕΤ της Υπηρεσίας Ασύλου και Διαβατηρίου (Ταξιδιωτικού Εγγράφου) της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο σχετικό απόσπασμα της απόφασης αναφέρεται: «Από όλα τα ανωτέρω συνάγεται ότι το γυναικείο φύλο, το όνομα Χ, και το επώνυμο Υ αποτελούν γι' αυτόν τα απαραίτητα και μόνιμα χαρακτηριστικά στοιχεία της προσωπικότητάς του με τα οποία τον αναγνωρίζουν στο οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον. Η υφιστάμενη αναντιστοιχία ανάμεσα στην εμφάνιση του αιτούντος και στην επίσημη ταυτοποίησή του και στα έγγραφά του δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στην καθημερινή ζωή του και μπορεί να προκαλέσει σοβαρή σύγχυση στις συναλλαγές του. Συνεπώς είναι προφανής η ανάγκη να γίνει δεκτή η κρινόμενη αίτηση υφισταμένου έννομου συμφέροντος και πρέπει η νέα κατάσταση, αναφορικά με το φύλο, και το ονοματεπώνυμό του, να απεικονίζεται στα έγγραφά του».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

9
σχόλια
 1. avatar Άσε ρε

  Οι Έλληνες ανεβάζουν πίεση με τα προσωπικά δικαιώματα και την ίδια ώρα ψάχνουν ξανθό γένος και καλόγερους για να τους σώσουν με προφητείες. Στον βυθό με τις πέτρες είναι η αξία μας.

 2. avatar Καταντια

  Καραβια χανονται βαρκουλες αρμενιζουν.

 3. avatar Βαθυ ΡΗΜΑΔ

  Στην εποχή της πλήρους αντιστροφής της λογικής και της απόλυτης παράνοιας τέτοιες ειδήσεις δεν εντυπωσιάζουν αν και είναι άκρως σουρεαλιστικές.

 4. avatar SOS

  παιδιά εκεί στο νησί κάτι δεν πάει καλά,,,,,,,από τη μία οι λέσβιες αλλά τώρα τελευταία το γυρίσαμε το όνειρο.....εκεί με απόφαση δικαστηρίου έγινε το Jason-Αντιγόνη...Άφυλο...τώρα ο αλαμπανός άλλαξε φύλλο τι άλλο θα ακούσουμε....

  1. avatar αν δε γουσταρεις

   να μην ερθεις στο νησι, δεν θα σε ψαξουμε..

 5. avatar Νινονι ο

  Σε κατι τετοια ειμαστε αιωνες μπροστα.

 6. avatar Μήτσος67

  Σε γελοιότητα καταντά αυτό το θέμα σαν πως τα δικαστηρία έχουν αναδουλειά με υποθέσεις που δικάζονται μετά από χρόνια λόγω όπως αναφέρουν από την πληθώρα των υποθέσεων ... τον σύριο τραβεστι έπρεπε να διαφυλάξουν σε περίπτωση που θα ντυνόταν γυναίκα να μην τον σταματήσει η αστυνομία και δει στα χαρτιά ότι είναι άντρας

 7. avatar Μαμααααα

  Τώρα θα μαστε και λαθροτρανσοφοβικοι

 8. avatar Ερτυθιος

  Πρωτοτυπία και σ αυτό Ο τσυριζα!Ο πρώτος τρανσλαθρομεταναστης επενδυτης ήρθε στο Ελλαντα.Αντε καλες δουλειές στην ομόνοια.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει