Απολογείται στον ανακριτή ο ξάδερφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας, ο οποίος κατηγορείται για την υπόθεση των παράνομων εσόδων στην οποία φέρεται να εμπλέκεται ο πρώην υπουργός.

Ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, που φέρεται ως άνθρωπος «κλειδί» για τις διαδρομές χρημάτων από τις προμήθειες των εξοπλιστικών προγραμμάτων, έπειτα από δικό του αίτημα θα βρεθεί αύριο ενώπιον του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή για να απολογηθεί, καθώς τον περασμένο Απρίλιο που βρέθηκε στο ανακριτικό γραφείο μετά τη σύλληψή του είχε δώσει τυπική απολογία επικαλούμενος το δικαίωμα σιωπής.

Στον κατηγορούμενο επιχειρηματία αποδίδεται, βάσει των στοιχείων της δικογραφίας, ότι ήταν ο διαχειριστής των χρημάτων του Άκη Τσοχατζόπουλου και ήλεγχε τις εξωχώριες εταιρείες, μέσω των οποίων κινούνταν και εισέρχονταν στη χώρα οι παράνομες αμοιβές του πρωταγωνιστή της υπόθεσης.

Ο προσωρινά κρατούμενος επιχειρηματίας έχει υποβάλει αίτηση για την αποφυλάκισή του.

Επιμένει για ψυχιατρική εξέταση η Βίκυ Σταμάτη

Να υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση ζητεί και πάλι η προφυλακισμένη σύζυγος του ‘Ακη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, προσφεύγοντας αυτή τη φορά στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Η σύζυγος του πρώην υπουργού έλαβε πριν λίγες ημέρες αρνητική απάντηση από τον κ. Μαλλή για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη και έτσι τώρα καταφεύγει στο αρμόδιο Συμβούλιο προσδοκώντας το «ναι» των δικαστών στο αίτημά της, με στόχο την άρση της κράτησής της.

Στην αίτηση της προς τον ανακριτή, η κ. Σταμάτη προσκόμισε ψυχιατρική γνωμάτευση του επίκουρου καθηγητή της Ψυχιατροδικαστικής, Α. Δουζένη, ο οποίος αναφέρεται σε έντονα ναρκισσιστικά στοιχεία της προσωπικότητάς της και ότι επίσης η κρατούμενη πάσχει από ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή.

Αρνητική στο αίτημα της κατηγορουμένης προς τον ανακριτή ήταν και η αρμόδια εισαγγελέας Ευγ. Κυβέλου.