Την εξιχνίαση δύο υποθέσεων ένοπλης ληστείας σε υποκαταστήματα τράπεζας στο Πορτοχέλι και στο Κρανίδι Αργολίδας ανακοίνωσε η αστυνομία.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 42χρονου  για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ένοπλη ληστεία κατά συναυτουργία, ενώ αναζητούνται τουλάχιστον ακόμα τρεις συνεργοί του.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, ο 42χρονος μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών του διέπραξαν και τις εξής ένοπλες ληστείες:

– Στις 23-7-2010 το μεσημέρι, στο Πορτοχέλι Αργολίδας, ο 42χρονος, μαζί με ένα ακόμα άτομο, αφού εισήλθαν σε υποκατάστημα τράπεζας, με την απειλή όπλων αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, ενώ στην συνέχεια τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.

– Στις 28-12-2011 το μεσημέρι, στο Κρανίδι Αργολίδας, ο 42χρονος μαζί με τρία ακόμα άτομα, αφού εισήλθαν σε υποκατάστημα τράπεζας με την απειλή όπλων αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.

Συνολικά, από την δράση τους είχαν αφαιρέσει χρηματικό ποσό, που ξεπερνά τις 570 χιλ. ευρώ.

Επιπλέον, σε βάρος του 42χρονου εκκρεμεί Ένταλμα Σύλληψης του ανακριτή Ναυπλίου για ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας.

Τις αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, προκειμένου να εξακριβωθεί η ταυτότητα των συνεργών του, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.