Συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας στην Αθήνα, η Μαρία Εφήμοβα, 36 ετών, ρωσικής υπηκοότητας, πρώην τραπεζικός υπάλληλος, η οποία αναζητούνταν με βάση ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης και έχει αναφερθεί ως μάρτυρας στην υπόθεση της δολοφονίας της δημοσιογράφου Δάφνης Καρουάνα Γκαλίθια, στη Μάλτα, μετά την αποκάλυψη κυβερνητικού σκανδάλου στη χώρα.

Η Μαρία Εφήμοβα, παρουσιάστηκε αυθορμήτως στο Τμήμα Ασφαλείας Συντάγματος, όπου δήλωσε τα στοιχεία της και ανέφερε στους αστυνομικούς: «Πρέπει να υπάρχει κάτι σε βάρος μου».

Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ερεύνησαν και διαπίστωσαν ότι, πράγματι εκκρεμούσαν δύο ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης από τις αρχές της Μάλτας, για υπεξαίρεση και απάτη, γι’ αυτό και προχώρησαν στην σύλληψη της.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η δημοσιογράφος πριν τη δολοφονία της, είχε κατονομάσει την Εφήμοβα ως πηγή της.

Η 36χρονη οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα Εφετών, ο οποίος διέταξε την προφυλάκιση της και οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, μέχρι να εξεταστεί το αίτημα έκδοσής της στη Μάλτα.