Κρατούμενοι ή πρώην έγκλειστοι του σωφρονιστικού καταστήματος Αλικαρνασσού εκτιμά ο σωφρονιστικός υπάλληλος ότι κρύβονται πίσω από την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού μεγάλης ισχύος στο αυτοκίνητο της συζύγου του, το οποίο χρησιμοποιεί κυρίως εκείνος για τις μετακινήσεις του.

Αυτό φέρεται να είπε ο ίδιος σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πήγες στις δύο καταθέσεις που έδωσε σε αξιωματικούς της ΕΛΑΣ που αναζητούν την άκρη του νήματος στην πολύ σοβαρή υπόθεση.

Ο υπάλληλος της φυλακής, όπως αναφέρει Πατρίς, έδωσε την πρώτη κατάθεση σε αξιωματικούς της κρατικής ασφάλειας λίγη ώρα μετά που βρέθηκε η βόμβα κάτω από το αυτοκίνητό του την Τετάρτη το απόγευμα, αλλά και χθες το πρωί οπότε και κλήθηκε να μεταβεί από τη φυλακή όπου βρισκόταν στο αστυνομικό μέγαρο για να καταθέσει συμπληρωματικά.

Αστυνομικές πήγες ανέφεραν στην εφημερίδα πως ο εκρηκτικός μηχανισμός είναι ευτύχημα που δεν εξερράγη όχι μόνο γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα είχαμε τεράστιες ζημιές και ενδεχομένως και ανθρώπινα θύματα, αλλά και επειδή είναι πιθανόν το άτομο που τον τοποθέτησε να μην ήταν τόσο προσεκτικό και στο μηχανισμό να βρεθούν τα αποτυπώματα ή το γενετικό του υλικό, στοιχεία όπου θα αναζητηθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα όπου και θα αποσταλεί τις επόμενες ημέρες.