Άγιο είχε ένας σωφρονιστικός υπάλληλος της φυλακής Αλικαρνασσού στην Κρήτη ο οποίος έγινε στόχος μαφιόζων, που τελικά δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν επιτυχώς τη δολοφονική απόπειρα.

Άγνωστοι τοποθέτησαν βόμβα στο αυτοκίνητό του, η οποία από σύμπτωση δεν εξερράγη, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Πατρίς». Οι αξιωματικοί της αστυνομίας κάνουν λόγο όχι για ένα προειδοποιητικό μήνυμα, αλλά για ένα συμβόλαιο θανάτου εναντίον του σωφρονιστικού υπαλλήλου.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι, όχι από τον ίδιο το σωφρονιστικό υπάλληλο αλλά από ένα γείτονά του. Ο υπάλληλος έφυγε από το σπίτι του, που βρίσκεται σε προάστιο του Ηρακλείου για να πάει στη δουλειά του. Μπήκε στο αυτοκίνητό του κι έφυγε για την Αλικαρνασσό, χωρίς να καταλάβει ότι κάτω από το Ι.Χ. κρυβόταν ο εκρηκτικός μηχανισμός.

Ο γείτονας του υπαλλήλου της φυλακής είδε μια νάιλον μπλε σακούλα στο σημείο όπου ο σωφρονιστικός υπάλληλος σταθμεύει το αυτοκίνητό του, πλησίασε και αναγνώρισε τον εκρηκτικό μηχανισμό. Αμέσως ενημερώθηκε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας και πυροτεχνουργός, ο οποίος εξουδετέρωσε το μηχανισμό, ενώ το αυτοκίνητο του σωφρονιστικού υπαλλήλου μεταφέρθηκε στο αστυνομικό μέγαρο για να υποβληθεί σε εξονυχιστικό έλεγχο από τους ειδικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες η σακούλα στο εσωτερικό της οποίας υπήρχε ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένη από προχθές το βράδυ κάτω από το αυτοκίνητο, ακριβώς στη μέση του οχήματος. Μέσα της υπήρχε βραδύκαυστο φιτίλι, ο πυροκροτητής και η εκρηκτική ύλη, τυλιγμένα όλα με μονωτική ταινία. Η εκρηκτική ύλη που χρησιμοποιήθηκε σύμφωνα με αστυνομικούς υπολογίζεται στα 600 με 650 γραμμάρια αμμωνιοδυναμίτιδας ή ζελατοδυναμίτιδας.

Σύμφωνα με την αστυνομία το φιτίλι είχε καεί σε ένα μικρό τμήμα του, όμως ο εκρηκτικός μηχανισμός δεν εξερράγη ενδεχομένως λόγω αλλοίωσης στη συνδεσμολογία ή λόγω του ελαττωματικού πυροκροτητή.