«Δεν βοηθάει η προσωπική στοχοποίηση λειτουργών της Δικαιοσύνης»

Κοινή ανακοίνωση του Προέδρου και της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου


ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
18:12
15/02/2018
«Δεν βοηθάει η προσωπική στοχοποίηση λειτουργών της Δικαιοσύνης»
2
loading

Νηφαλιότητα και αυτοσυγκράτηση στη δημόσια κριτική των δικαστικών ενεργειών ζητούν με κοινή ανακοίνωσή τους ο πρόεδρος και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πέππας και Ξένη Δημητρίου.

Σε ανακοίνωσή της η ηγεσία του Αρείου Πάγου αναφέρεται προφανώς στην υπόθεση Novartis και στις επιθέσεις που δέχονται οι εισαγγελείς διαφθοράς και στέλνει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, επισημαίνοντας πως «ο χειρισµός από τη ∆ικαιοσύνη υποθέσεων που αφορούν το δηµόσιο συµφέρον και προβληµατίζουν την κοινωνία, γίνεται µε ασφάλεια µόνο µέσα σε ατµόσφαιρα νηφαλιότητας, που προϋποθέτει, µεταξύ άλλων, τήρηση του µέτρου και αυτοσυγκράτηση, κατά την εκφορά δηµόσιου λόγου, κριτικού των δικαστικών ενεργειών».

Μάλιστα, συμπληρώνουν πως η «προσωπική στοχοποίηση λειτουργών της ∆ικαιοσύνης, δεν βοηθάει, αλλά βλάπτει τη διατήρηση του κλίµατος νηφαλιότητας που απαιτείται». «Άλλωστε, η νοµιµότητα των αποφάσεων και των ενεργειών των λειτουργών της ∆ικαιοσύνης υπόκειται σε έλεγχο κατά τον θεσµικά προβλεπόµενο τρόπο», καταλήγουν.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

«Ο χειρισµός από τη Δικαιοσύνη υποθέσεων που αφορούν το δηµόσιο συµφέρον και προβληµατίζουν την κοινωνία, γίνεται µε ασφάλεια µόνο µέσα σε ατµόσφαιρα νηφαλιότητας, που προϋποθέτει, µεταξύ άλλων, τήρηση του µέτρου και αυτοσυγκράτηση, κατά την εκφορά δηµόσιου λόγου, κριτικού των δικαστικών ενεργειών.

Η δε θεσµοθετηµένη από την έννοµη τάξη µας λειτουργική ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης είναι αποτρεπτική κάθε είδους παρεµβάσεων στο έργο των δικαστικών λειτουργών.

Όµως, ο δηµόσιος λόγος, µε τον οποίο γίνεται προσωπική στοχοποίηση λειτουργών της Δικαιοσύνης, δεν βοηθάει, αλλά βλάπτει τη διατήρηση του κλίµατος νηφαλιότητας που απαιτείται. Άλλωστε, η νοµιµότητα των αποφάσεων και των ενεργειών των λειτουργών της Δικαιοσύνης υπόκειται σε έλεγχο κατά τον θεσµικά προβλεπόµενο τρόπο.

Ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πέππας

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη ∆ηµητρίου-Βασιλοπούλου».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Δείγμα πανικού

    Βρίσκονται σε πανικό! Βούτηξαν εκατομμύρια νομίζοντας ότι θα συνεχιστεί το καθεστώς της ατιμωρησίας που οι ίδιοι εφάρμοσαν. Και τους έπιασαν!

  2. avatar papmi

    Έχετε απόλυτο δίκαιο. Δεν θυμάμαι όμως καμιά κοινη ανακοίνωση όταν υπουργοί της κυβέρνησης σας τα \"έψελναν \" για αποφάσεις που δεν τους άρεσαν !!! Αν κάνω λάθος, ζήτω ταπεινά συγνώμη !!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει