Τρεις άνδρες, ηλικίας 68, 33 και 32 ετών, συνελήφθησαν, χθες, σε τοπικές κοινότητες του δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις, για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Σχηματίστηκαν δύο ξεχωριστές δικογραφίες, εκ των οποίων η μία περιλαμβάνει ακόμη τρία άτομα, τα οποία αναζητούνται.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί, σε τοπική κοινότητα του δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του 68χρονου ημεδαπού, όπου βρήκαν και κατάσχεσαν ένα πιστόλι, γεμιστήρα πιστολιού, δύο κυνηγετικά όπλα, η άδεια κατοχής των οποίων είχε λήξει και ανήκουν σε 71χρονο ημεδαπό, ο οποίος αναζητείται, και κάνη κυνηγετικού όπλου.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε έρευνα και σε οικία ενός 33χρονου ημεδαπού, ο οποίος απουσίαζε και αναζητείται, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας πυροκροτητής συνδεδεμένος με φυτίλι, κυνηγετικό όπλο, η άδεια κατοχής του οποίου είχε λήξει και ανήκει στον προαναφερόμενο 71χρονο ημεδαπό, και κυνηγετικό όπλο, η άδεια κατοχής του οποίου είχε λήξει και ανήκει σε 84χρονο ημεδαπό, ο οποίος αναζητείται.

opla3

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το πρωί, σε άλλες δύο τοπικές κοινότητες του δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα σε κατάστημα-παντοπωλείο ιδιοκτησίας του 32χρονου συλληφθέντα, όπου βρήκαν και κατάσχεσαν πολεμικό τυφέκιο τύπου καλάσνικοφ με γεμιστήρα, ενώ πραγματοποίησαν έρευνα και σε οικία του 33χρονου συλληφθέντα, όπου βρήκαν και κατάσχεσαν κυνηγετικό όπλο, η άδεια κατοχής του οποίου είχε λήξει.

opla2

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου. Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.