Το σπίτι ηλικιωμένης με κινητικά προβλήματα «ξάφρισαν» μέλη οργανωμένης ομάδας. Εντόπισαν σε σημεία της κρεβατοκάμαράς της χρηματικό ποσό 15.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας 10.000 ευρώ και έφυγαν σαν κύριοι, ενώ την ανυποψίαστη ηλικιωμένη απασχολούσε γυναίκα που εμφανίστηκε στην πόρτα της ως δήθεν πλανόδια πωλήτρια μικρών αντικειμένων.

Η κλοπή σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα και αναφέρθηκε χθες στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου. Η ηλικιωμένη δέχθηκε μεσημεριανές ώρες εκείνης της ημέρας, από 1 μ.μ. έως 3 μ.μ., την επίσκεψη μιας άγνωστης γυναίκας στο σπίτι της στο Βόλο, όπου διαμένει μόνη της.

Η 81χρονη, η οποία αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα, άνοιξε την είσοδο του σπιτιού της και παρέμεινε για αρκετή ώρα με την δήθεν πωλήτρια να ακούει για διάφορα αντικείμενα που μπορούσε να αγοράσει. Επρόκειτο πιθανότατα για αθίγγανη, σύμφωνα με την αστυνομία, όπως προέκυψε από τις περιγραφές που έδωσε χθες η ηλικιωμένη.

Όσο η άγνωστη απασχολούσε την 81χρονη, έχοντας ανοιχτή την είσοδο του σπιτιού της, άλλο ή άλλα άτομα βρήκαν την ευκαιρία να «τρυπώσουν» στο εσωτερικό της κατοικίας της. Είχαν το χρόνο να ψάξουν σε ντουλάπες και συρτάρια και να εντοπίσουν τον προσωπικό «θησαυρό» της ηλικιωμένης.

Η γιαγιούλα φαίνεται ότι δεν αντιλήφθηκε αμέσως τι συνέβαινε πίσω από την πλάτη της, αλλά πολύ αργότερα. Από το συρτάρι ντουλάπας της κρεβατοκάμαράς της ο συνεργός της αθίγγανης βρήκε και άρπαξε χρηματικό ποσό 15.000 ευρώ. Σε άλλο συρτάρι εντόπισε χρυσαφικά συνολικής αξίας 10.000 ευρώ.

Οι αστυνομικές αρχές διενεργούν έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Πηγή: taxydromos