Στο υπουργείο Εργασίας αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο ΟΕΚ την
απόφαση για «πάγωμα» των στεγαστικών δανείων στο Βόλο, η οποία
αναμένεται να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

Δεκάδες εργαζόμενοι στο Βόλο είχαν ήδη υποβάλλει τα σχετικά δικαιολογητικά και περίμεναν τις εγκρίσεις για επιδοτούμενα δάνεια στεγαστικά και επισκευαστικά, αλλά και τα ειδικά δάνεια που τώρα παγώνουν, όπως γράφει η εφημερίδα «Ταχυδρόμος».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι φάκελοι θα επιστραφούν σε όσους έχουν ήδη καταθέσει τα χαρτιά τους για να πάρουν δάνειο από τον ΟΕΚ,  ενώ δεν πρόκειται να γίνουν δεκτές άλλες αιτήσεις. Παράλληλα, θα πρέπει να αποσαφηνιστούν διάφορα ζητήματα που αφορούν κυρίως στις αιτήσεις δικαιούχων που είχαν φτάσει στο τελευταίο στάδιο πριν την έγκριση για την εκταμίευση των δανείων από την Τράπεζα.

Η αδυναμία του Οργανισμού να χρηματοδοτήσει τα στεγαστικά προγράμματα άστεγων νοικοκυριών αναμένεται να προκαλέσει και μεγάλη ύφεση στην αγορά ακινήτων αλλά και την οικοδομή, ενώ τεράστιο θα είναι επίσης το κοινωνικό πρόβλημα που αναμένεται να δημιουργηθεί, αφού ανατρέπεται ουσιαστικά κάθε σχεδιασμός οικογενειών που είχαν προγραμματίσει να αγοράσουν ή να χτίσουν το δικό τους σπίτι.