Τη διαβεβαίωση ότι τα στεγαστικά προγράμματα, ειδικά της επιδότησης ενοικίου για όσους έκαναν αίτηση το 2009 θα υλοποιηθούν και θα καλυφθούν όλοι οι δικαιούχοι, επανέλαβε ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος από τη Βουλή.
Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Αστέριου Ροντούλη, ο υπουργός ανέφερε πως σε ό,τι αφορά το 2010 έχει σταματήσει για τέσσερις μήνες το πρόγραμμα επιδότησης του ενοικίου.

«Θα επιστρέψουμε, αλλά μετά από τετράμηνο. Δεν μπορώ να πω με ακρίβεια, γιατί ο ΟΕΚ δεν δίνει ακριβή αριθμό μηνών καθυστέρησης του προγράμματος που έχει να κάνει με τα στεγαστικά δάνεια», τόνισε. Πρόσθεσε ότι ο ΟΕΚ θα ενημερώσει εντός των επόμενων ημερών και θα ενημερώσει και ο ίδιος την Εθνική Αντιπροσωπεία.

Αναφορικά με το Μεσογειακό Χωριό, ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι θα κατασκευαστεί και αφού γίνουν οι Μεσογειακοί Αγώνες τα 800 σπίτια στη Λάρισα και το Βόλο θα παραχωρηθούν. Η κατασκευή θα αρχίσει τον Ιανουάριο, όπως είπε και διευκρίνισε αναφορικά με το ποσό των 150 εκ. ευρώ ότι το χειρίζεται ο υπουργός Οικονομικών, δεδομένου ότι το υπουργείο Εργασίας δεν θέλει το δανειστεί.