Μέχρι και 10.000 ευρώ τη μέρα φέρεται να τζόγαρε ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», ο οποίος ελέγχεται για ξέπλυμα χρήματος και απάτη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου για το Live News, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος έπαιζε πολύ μεγάλα ποσά στον τζόγο και βρέθηκαν παικτικοί λογαριασμοί ύψους 600.000 ευρώ.

Οι ελεγκτικές Αρχές ερευνούν τις διαδρομές του χρήματος από δωρεές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που διακινούσε ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος ως «Άλλος Άνθρωπος» μέσω λογαριασμών συγγενικών του προσώπων και ίσως μιας εταιρείας μυστήριο.

Σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, η Αρχή έχει εικόνα των ποσών που ο Κώστας Πολυχρονόπουλος έπαιζε καθημερινά καθώς καταγράφονται ως εκροή στους τραπεζικούς λογαριασμούς του, οι οποίοι ελέγχονται.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του αστυνομικού συντάκτη, ο Κώστας Πολύχρονους φέρεται να έπαιζε σε καθημερινή βάση από 1.000 έως 10.000 ευρώ.

Μάλιστα, χρησιμοποιούσε 3-4 κάρτες σε αντίστοιχους λογαριασμούς σε στοιχηματικές εταιρείες, προκειμένου να παίζει ταυτόχρονα σε πολλά «φρουτάκια», σύμφωνα με την Αρχή.

Τα τελευταία δύο χρόνια σε αυτές τις δύο εταιρίες έχουν κατατεθεί πάνω από 600.000 ευρώ.

Σε σχέση με τον τρόπο πληρωμής μέσω PayPal, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος αποκάλυψε πως υπήρχαν καταθέσεις ύψους 90.000 ευρώ εκ των οποίων τα 60.000 ευρώ κατατέθηκαν σε τυχερά παιχνίδια ενώ τα 30.000 ευρώ «τραβήχτηκαν» από τον λογαριασμό σε μετρητά.

Τι λέει ο δικηγόρος του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου

«Ο κ. Πολυχρονόπουλος έχει δηλώσει κατηγορηματικά ότι κανένα ποσό από τον “Άλλο Άνθρωπο” δεν πήγαινε σε τυχερά παιχνίδια» δήλωσε ο δικηγόρος του, Αλέξανδρος Κατσιφός, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Σήμερα». Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, κάποιοι προσπαθούν να εμπλέξουν την ιδιωτική ζωή του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου με αυτή του «Άλλου Ανθρώπου».

Όπως είπε ο κ. Κατσiφός, δεν προκύπτει μέχρι στιγμής πως ο κ. Πολυχρονόπουλος έπαιζε μεγάλα ποσά σε τυχερά παιχνίδια.

«Υπάρχει υπόνοια ότι τα ποσά είναι μεγάλα. Δεν τα έχουμε δει τα ποσά, δεν ξέρουμε», είπε, και υπογράμμισε ότι ο κ. Πολυχρονόπουλος δεν είχε εισοδήματα από εργασία. «Η μόνη του απασχόληση ήταν στον “Άλλον Άνθρωπο”».

Σχετικά με το γεγονός πως τα χρήματα για τη δομή έμπαιναν σε λογαριασμούς συγγενικών του προσώπων, ο κ. Κατσιφός ανέφερε: «Ελέγχεται, γιατί δεν είχε κάνει ερανικούς λογαριασμούς και γιατί δε λειτουργούσε αυτή τη δομή με έναν πιο νομότυπο τρόπο. Πράγματι, χρησιμοποιούσε καλώς ή κακώς αυτούς τους τραπεζικούς λογαριασμούς προσώπων εμπιστοσύνης του, που ήξερε ότι συμμετέχουν και συμμερίζονται το όραμα και τις ιδέες του και που δε θα τα καταχραστούν για προσωπικούς λόγους».