Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός 18χρονου για την επίθεση στον αστυνομικό των ΜΑΤ έξω από το κλειστό στου Ρέντη, με τον πατέρα του νεαρού να είναι σοκαρισμένος.

Μιλώντας στο MEGA, o πατέρας του συλληφθέντα, τόνισε πως ο γιος του ήταν μεν στο κλειστό κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης ωστόσο δεν περίμενε ποτέ πως θα είχε πάρει μέρος στα επεισόδια.

«Ήρθε σήμερα το πρωί η Ασφάλεια και πήρε ρούχα. Η αστυνομία δεν μου έχει πει τίποτα. Με πήρε τηλέφωνο η κοπέλα του και μου είπε ότι μιλήσανε μαζί, κατεβαίνω τώρα στη ΓΑΔΑ. Ξέρω ότι ήταν εκεί με τους 424, ήταν μέσα. Χθες το βράδυ τον έπιασαν. Δεν ξέρω… αν είναι αυτός. Καταστράφηκα».

Στον δράστη οι Αρχές έφτασαν καθώς αξιοποίησαν υλικό από κάμερες και μαρτυρίες που είχαν στην διάθεσή τους και κατάφεραν να τον ταυτοποιήσουν.

Συγκεκριμένα η παραδοχή του 18χρονου δράστη για τον τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού, αμέσως μετά τα επεισόδια έξω από το «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, ήταν αυτή που οδήγησε την ΕΛΑΣ στα ίχνη του και τη σύλληψη του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ o 18χρονος λίγα λεπτά αφού είχε λάβει μέρος στα επεισόδια, κατά τη διάρκεια των οποίων εκτόξευσε τη φωτοβολίδα και τραυμάτισε τον αστυνομικο των ΜΑΤ, επέστρεψε και πάλι στο γήπεδο του Ολυμπιακού.

O 18χρονος αμέσως μετά την επίθεση καυχιόταν σε άλλους οργανωμένους οπαδούς πως «την έπεσαν σε αστυνομικούς» και μάλιστα ο ίδιος πέτυχε και έναν.

Η αστυνομία από την πλευρά της ακολουθώντας κάποια στοιχεία που είχε στη διάθεσή της κάλεσε το μεσημέρι του Σαββάτου έναν από τους υπόπτους ο οποίος και αποκάλυψε ότι ο 18χρονος είχε παραδεχτεί στον ίδιο ότι εκείνος ήταν που έριξε την ναυτική φωτοβολίδα στον αστυνομικό.

Αφού οι Αρχές επιβεβαίωσαν την πληροφορία, μετέβησαν στο σπίτι της φίλης του όπου διέμενε ο 18χρονος και τον συνέλαβαν. Στη συνέχεια παραδέχτηκε την πράξη του λέγοντας πως κάποιος με full face του έδωσε στην ναυτική φωτοβολίδα και του έδειξε πώς να την ενεργοποιήσει, χωρίς ωστόσο να δει το πρόσωπό του.