Να δώσει απαντήσεις για τις παρακολουθήσεις ζήτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία την Πέμπτη (26/1) ο Νίκος Παππάς ενώ κατήγγειλε ότι στόχος του Μαξίμου ήταν να «πειθαναγκάσει το σύστημα».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στη Βουλή όπου συζητείται η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης μίλησε και για το ειδικό δικαστήριο που τον αφορά, σημειώνοντας ότι ο κ. Καλογρίτσας ήταν συνεταίρος με τον Τάκη Θεοδωρικάκο, την εποχή που ήταν σύμβουλος στρατηγικής του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Δεν οφείλει η κυβέρνηση να απαντήσει γιατί ήταν υπό παρακολούθηση ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων; Έχετε εξετάσει το υλικό της παρακολούθησης του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων να έχει πέσει στα χέρια υπηκόων άλλης χώρας; αντιλαμβάνεστε τι μπορεί να έχει συμβεί; Από πού αντλείτε την έπαρση και κατηγορείτε την αξιωματική αντιπολίτευση που υπέβαλε την πρόταση δυσπιστίας» ανέφερε ο Νίκος Παππάς και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει υποστεί συντριβή και ότι εν τέλει «έδωσε μάχη, όχι υπέρ αδυνάτου, με Λυσία, όπως είπε ο κ. Γεραπετρίτης αλλά υπέρ απορρήτου».

«Δεν ντραπήκατε, ήθελα να ήξερα; Επτακόσιες λέξεις εναντίον του Ράμμου; Επτακόσιες λέξεις; Που έκανε τι; Εφάρμοσε τον νόμο. Έχει παρανομήσει ο Ράμμος; Έχει παρανομήσει ο Τσίπρας; Πράξτε τα δέοντα, αν έχετε τα κότσια. Αν έχει παρανομήσει ο Ράμμος και αν έχει παρανομήσει ο Τσίπρας», υποστήριξε ο Νίκος Παππάς όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σχολιάζοντας όσα αναφέρει η ΝΔ για τα εν εξελίξει ειδικά δικαστήρια σημείωσε πως: «Τα ειδικά δικαστήρια τα στήσατε, για να δώσετε ένα πολιτικό παράδειγμα. Ότι οι έχοντες και κατέχοντες δεν πρέπει να παρενοχλούνται και δεν πρέπει να πληρώνουν τους φόρους τους, σε αυτή τη χώρα. Ότι κακώς πληρώσανε και ότι κακώς ελέγχθηκαν και ότι δεν πρέπει να ξαναελεγχθούν».

Ιδίως για το ειδικό δικαστήριο που αφορά τον ίδιο, υποστήριξε: «έχουν παρελάσει μάρτυρες, ο ένας μετά τον άλλον, και είπαν “ούτε είδα ούτε άκουσα, για τον κ. Παππά τίποτα”, πλην της κυρίας η οποία θα κληθεί στη δικαιοσύνη να αποδείξει το αληθές των ισχυρισμών της, απέναντι στην οποία έχω καταθέσει μήνυση. Έχει καταθέσει κανένας από εσάς μήνυση απέναντι στους παρακολουθητές σας; Ή είστε ένα κόμμα παρακολουθητών και παρακολουθουμένων; Τι σας δένει πλέον; Η πρώτη ύλη των παρακολουθήσεων σας κρατάει μαζί; Δεν βρέθηκε ένας να παραιτηθεί; Να πει, “για λίγες βδομάδες, δεν κάθομαι στην υπουργική καρέκλα”».

«Ο Καλογρίτσας έχει δικηγόρο τον Λοβέρδο. Δεν είπαν τίποτα καινούργιο. Στείλανε όμως ένα ραβασάκι συστημένο. Δώσανε το ημερολόγιο του Καλογρίτσα που έχει δύο ραντεβού με τον Θεοδωρικάκο. Ο Θεοδωρικάκος ήταν συνεταίρος του Καλογρίτσα, με 50-50 στην GPO, και δεύτερο, σύμβουλος στρατηγικής του Μητσοτάκη. ‘Αρα έχουμε ευθεία πολιτική και επιχειρηματική εμπλοκή του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη στην υπόθεση, δια του Θεοδωρικάκου» σημείωσε ο Νίκος Παππάς.

«Ο κ. Θεοδωρικάκος ήταν συνεταίρος του κ. Καλογρίτσα. Γι΄αυτό ο λαός θα αποφασίσει αν θα δημοκρατία ή εκτροπή, αν θα έχουμε κάθαρση ή συγκάλυψη, αν θα διευκρινιστούν τα αδιευκρίνιστα, αν θα καταπολεμήσουμε την ενεργειακή φτώχεια, αν θα ρυθμίσουμε το ιδιωτικό χρέος ή θα το αφήσουμε να διογκώνεται» ανέφερε κλείνοντας.