Οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση των υποκλοπών και το γεγονός ότι πλησιάζουμε προς τις εθνικές εκλογές δημιουργούν έντονες πολιτικές αντιπαραθέσεις στα τηλεοπτικά πάνελ, όπως συνέβη σήμερα μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Κώστα Ζαχαριάδη στον ΑΝΤ1.

«Ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι που τιμούν το λειτούργημα τους και την ανεξαρτησία των Αρχών» τόνισε αρχικά ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφερόμενος στον επικεφαλής της ΑΔΑΕ κ. Ράμμο, προσθέτοντας πως «συνιστά εκτροπή και εργαλειοποίηση των πάντων να λέτε κύριε Γεωργιάδη ότι όποιος διαφωνεί μαζί σας είναι εναντίον σας. Αυτή είναι γκανγκστερική κυβέρνηση. Όχι να μας παρακολουθούν και να μας μαλώνουν κιόλας».

Το μέλος της κυβέρνησης απάντησε: «Άκουσα τον κ. Ζαχαριάδη να σαλπίζει υποχώρηση από την πρόταση μομφής που διέρρεε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα κάνει. Αν ισχύει αυτό που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για δικαιοσύνη παντού, θα μου ζητήσουν συγγνώμη για την συκοφάντηση από τους προστατευόμενους μάρτυρες στην Novartis, που ο Αλέξης Τσίπρας αποκαλούσε «ήρωες» στην Βουλή; Ο πρώτος από τους τρεις ήδη επί ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύφθηκε ως αναξιόπιστος, πάει και ο δεύτερος για κακούργημα τώρα. Ο κ. Ράμμος έχει ξεπεράσει κατά πολύ τον ρόλο που του δίνει το Σύνταγμα. Εμείς δεν θέλουμε έναν Πρόεδρο Ανεξάρτητης Αρχής να λειτουργεί ως βραχίονας ενός κόμματος. Ήθελε να φέρει το αίτημα του Τσίπρα στην Βουλή. Αυτό είναι «Κουμουνδούρου ολέ». Για μένα είναι κομματικό στέλεχος πλέον ο κ. Ράμμος και πρέπει να παραιτηθεί από την θέση του. Δεν μπορεί κανένας να έχει εμπιστοσύνη σε αυτόν τον Πρόεδρο, από την ώρα που έχει πολιτική και κομματική ταυτότητα».

Αναφορικά με τις παρακολουθήσεις ο υπουργός Ανάπτυξης είπε ότι «εφόσον έχει ακολουθήσει η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών τη νόμιμη διαδικασία, καλώς τους παρακολουθούσε όλους. Ο κ. Ζαχαριάδης ξέρει ότι επί ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούνταν υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ. Αν γινόταν για λόγους εθνικής ασφαλείας, καλώς έγιναν. Πρέπει να ξηλωθεί η ΕΥΠ και να επανιδρυθεί γιατί δεν κάνει καλά την δουλειά της, όταν έγινε γνωστό το έργο της μυστικής υπηρεσίας. Δεν μπορεί να γίνεται έρευνα της ΕΥΠ και τα αποτελέσματα της να πηγαίνουν στην εφημερίδα Documento».