«Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο για την Ελλάδα» δήλωσε σήμερα, λίγο μετά το την ολοκλήρωση της επταμερούς συνάντησης για την Ελλάδα, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, ενώ διευκρίνισε και ο ίδιος ότι στη σημερινή συνάντηση «επιβεβαιώθηκε η απόφαση του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου για την Ελλάδα, η οποία πλέον καλείται να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατόν στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που έχει δεσμευτεί ότι θα προωθήσει».

Κατά τις δηλώσεις του διευκρίνισε πως «θέλουμε να μείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη και η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί το ίδιο, εφόσον η ελληνική πλευρά εντείνει τους ρυθμούς της θα συγκληθεί σύντομα έκτακτο Eurogroup το οποίο θα αποφανθεί για την εκταμίευση των δανείων που η χώρα έχει λαμβάνειν».

Ο Φρανσουά Ολάντ δήλωσε επίσης ότι δεν υπήρξε έντονη συζήτηση στη διάρκεια της συνάντησης και ότι είναι σαφής η πολιτική βούληση του Έλληνα πρωθυπουργού να παραμείνει η χώρα στο ευρώ.

Επίσης σημείωσε πως η Ελλάδα πρέπει να προτείνει μεταρρυθμίσεις οι οποίες συνάδουν με τις υπάρχουσες δεσμεύσεις της προς τους πιστωτές της, οι οποίες θα εξεταστούν από δημοσιονομικής απόψεως και εν συνεχεία να αξιολογηθούν.

Βέβαια ο γάλλος πρόεδρος δεν παρέλειψε να τονίσει πως «τα χρονικά περιθώρια είναι πλέον στενά για την Ελλάδα».