Την πεποίθησή της πως η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε στο eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου εξέφρασε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου αμέσως μετά το τέλος της επταμερούς συνάντησης, υπογραμμίζοντας πως εκταμίευση δόσης μπορεί να γίνει μόνο αν η Αθήνα προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις.

«Υπογραμμίσαμε, σε πνεύμα αλληλεγγύης και εμπιστοσύνης, άλλη μια φορά την υποχρέωση να μείνουμε στις αποφάσεις του eurοgroup της 20ης Φεβρουαρίου. Είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε ώστε να ολοκληρωθούν τα όσα συμφωνήσαμε. Θα προσπαθήσουμε εμείς και η Ελλάδα να αναλάβουμε την πλήρη ευθύνη της υλοποίησης. Δηλώσαμε άλλη μια φορά ότι θα γίνει στις Βρυξέλλες μια αποτίμηση όλων αυτών. Μέχρι σήμερα μιλάγαμε με τον Τσίπρα σε απόλυτο κλίμα χαλαρότητας. Αυτό έγινε σήμερα, αυτό θα γίνει και στη συνάντηση στο Βερολίνο» τόνισε η κ. Μέρκελ.

Παράλληλα η κ. Μέρκελ σημείωσε: «Η Ελλάδα σήμερα ανέλαβε την ευθύνη να παρουσιάσει μεταρρυθμίσεις στο πλαίσιο των αποφάσεων της 20ης Φεβρουαρίου. Όλα πρέπει να γίνουν γρήγορα αλλά για να ξεκινήσουμε. Ασχοληθήκαμε με το μέλλον. Κατέγραψα πως ο Τσίπρας έχει τη βούληση και τη διάθεση να παρουσιάσει τον κατάλογο των μεταρρυθμίσεων. Εποικοδομητική η συνάντηση χωρίς να μπούμε σε πολλές λεπτομέρειες. Το σημείο εκκίνησης είναι η 20η Φεβρουαρίου. Η αποτίμηση θα γίνει από το eurogroup. Θέλαμε να ακούσουμε αν όλα αυτά που είχαμε πει τότε τελικά θα γίνουν. Και αυτό το ακούσαμε. Εκταμίευση, όμως, μπορεί να γίνει μόνο όταν εκπληρωθούν οι δεσμεύσεις της 20ης Φεβρουαρίου».