Για «απαράδεκτες και εντελώς ανεδαφικές αξιώσεις» από τους θεσμούς έκανε λόγο η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, σχολιάζοντας σήμερα το γεγονός ότι οι θεσμοί διαμαρτυρήθηκαν για το νομοσχέδια των 100 δόσεων και της ανθρωπιστικής κρίσης.

Ερωτηθείσα αν ήταν ενημερωμένοι για την κατάθεση αυτών των δύο νομοσχεδίων, η κ. Σβίγκου απάντησε: «Προφανώς και ήταν».

«Η συμφωνία, κατ΄ αρχήν της 20ης Φλεβάρη», πρόσθεσε, μιλώντας στον Real FM, «δεν είναι ένα δεσμευτικό πλαίσιο μόνο για την ελληνική κυβέρνηση αλλά και ένα δεσμευτικό πλαίσιο και για τους ευρωπαϊκούς θεσμούς».

«Την ίδια στιγμή που η ελληνική τηρεί τα συμφωνηθέντα και υλοποιεί τι μεταρρυθμίσεις, οι οποίες εντάσσονται στο πλαίσιο της συμφωνίας, βλέπουμε τους εταίρους να ζητούν να γυρίσουν στην κατάσταση πριν από τις 25 Γενάρη.

Επιχειρούν, δηλαδή μια “νεκρανάσταση” του Μνημονίου σαν να μην είχαν γίνει εκλογές στις 25 Γενάρη και σαν να μην είχαν εμπιστευτεί οι πολίτες, για να υλοποιήσει μια εντελώς διαφορετική πολιτική από τον μονόδρομο της λιτότητας και της εσωτερικής υποτίμησης», συμπλήρωσε.

Όπως ανέφερε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, «επιχειρούν να στριμώξουν την κυβέρνηση, να της ασκήσουν τη μεγαλύτερη δυνατή πίεση για να πάμε πίσω από τη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη. Εμείς είμαστε πάρα πολύ σαφής και ξεκάθαροι ότι δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί αυτό

Σεβόμαστε τη λαϊκή εντολή, σεβόμαστε τη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη. Απορρίπτουμε κάθε τέτοιο εκβιασμό και το ίδιο καλούμε να πράξουν τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης».