Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, συμμετέχει στη Διάσκεψη COP26, τη Διεθνή Σύνοδο του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή που πραγματοποιείται στη Γλασκώβη. Την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου θα συμμετάσχει σε συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί το πρωί στο Glasgow City Chambers (Δημαρχείο της Γλασκώβης), μαζί με τον Τζον Κέρι, τον αμερικανό ειδικό επιτετραμμένο για το κλίμα στην κυβέρνηση του Τζον Μπάιντεν, και τον περίφημο Βρετανό αρχιτέκτονα Νόρμαν Φόστερ.

Ο κ. Μπακογιάννης είναι μέλος ενός επιλεγμένου γκρουπ δημάρχων από όλο τον κόσμο που έχουν κληθεί να συμμετάσχουν σε αυτή τη συζήτηση. Την εκδήλωση διοργανώνει η Οικονομική Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για την Ευρώπη (UNECE) και σε αυτή αναμένεται να αναλυθούν θέματα γύρω από το πώς οι πόλεις μπορούν να γίνουν κλιματικά ανθεκτικές καθώς «αναρρώνουν» από την περίοδο της Covid και πώς η πολιτική και η διπλωματία μπορούν να ενθαρρύνουν, αλλά και να επιταχύνουν αυτόν τον μετασχηματισμό.

Ξεκινήσαμε με το τρένο για τη Γλασκώβη. 12 δήμαρχοι από πόλεις στην πρώτη γραμμή: Λονδίνο, Λος Άντζελες, Βαρκελώνη,…

Posted by Κώστας Μπακογιάννης – Kostas Bakoyannis on Monday, November 1, 2021

Ο Κ. Μπακογιάννης έφθασε σήμερα το πρωί στη Γλασκώβη και συγκεκριμένα με τρένο από το Λονδίνο, μαζί με άλλους 11 δημάρχους μεγάλων πόλεων, που επέλεξαν αυτό τον συμβολικό τρόπο για τη μετάβαση τους. Μεταξύ άλλων ήταν ο Sadiq Khan δήμαρχος του Λονδίνου, η δήμαρχος Παρισίου Anne Hidalgo, της Στοκχόλμης Anna König Jerlmyr, ο δήμαρχος του Λος Άντζελες Eric Garcetti και της Βαρκελώνης Ada Colau, όλοι τους μέλη του Δικτύου C40 για την κλιματική αλλαγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον Δήμο Αθηναίων που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, «στις 4,5 ώρες που διήρκεσε το ταξίδι με το τρένο, ο κ. Μπακογιάννης συναντήθηκε με κάποιους από τους ομολόγους του με τους οποίους είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις για την κλιματική στρατηγική των δήμων και τις καινοτόμες βιώσιμες λύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και να συζητήσει την προοπτική πιθανών συνεργασιών προς όφελος της Αθήνας».

Επίσης από τον Δήμο Αθηναίων υπογραμμίζεται ότι από τον περασμένο Ιούλιο, ο κ. Μπακογιάννης είχε την πρωτοβουλία και όρισε την πρώτη επικεφαλής Αντιμετώπισης Αστικής Υπερθέρμανσης (Chief Heat Officer) στον Δήμο- καθιστώντας έτσι την Αθήνα την πρώτη ανάμεσα στις πόλεις της Ευρώπης και μόλις τη δεύτερη σε όλο τον κόσμο, μετά τη Miami-Dade της Φλόριντα στις ΗΠΑ, που έχει λάβει τέτοια απόφαση.

Οι εργασίες της παγκόσμιας Διάσκεψης στη Γλασκώβη θα ολοκληρωθούν στις 12 Νοεμβρίου.