Σκληρή απάντηση έδωσε το Γραφείο Τύπου του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών στα δημοσιεύματα που προέρχονται από την Ιταλία και την εφημερίδα Corierre della Sera, η οποία αναπαράγει αποσπάσματα από το βιβλίο του Ερβέ Φαλτσιανί, τα οποία με τη σειρά τους, αναπαράγονται από μερίδα του ελληνικού Τύπου.

Στην απάντηση αναφέρεται πως το συγκεκριμένο απόσπασμα του βιβλίου του Φαλτσιανί, ο οποίος αντιμετωπίζει διάφορες κατηγορίες στη Γαλλία, αναφέρεται σε παρουσία του ονόματος της μητέρας του Γιώργου Παπανδρέου, Μαργαρίτας, στη λίστα Λαγκάρντ, θέμα το οποίο απασχόλησε τον ελληνικό Τύπο από την επομένη της δημοσίευσης της σχετικής λίστας, αλλά και τις ελληνικές Αρχές, οι οποίες ερεύνησαν σε βάθος το θέμα.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής της δίκης, ύστερα από μήνυση της Μαργαρίτας Παπανδρέου, ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος, που ερεύνησε το θέμα επί μια τριετία, ζήτησε συγγνώμη από την κ. Παπανδρέου, η οποία, ύστερα από αυτό, απέσυρε τη μήνυση εναντίον του κ. Στασινόπουλου, όπως είχε γράψει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, όταν στις 12 Νοεμβρίου 2014, ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ είχε στείλει σχετική επιστολή στην κ. Παπανδρέου.

Στην επιστολή, που έδωσε στη δημοσιότητα το ΚΙΝΗΜΑ, ο κ. Στασινόπουλος ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Από την έρευνα των υπηρεσιών του ΣΔΟΕ στη γνωστή λίστα Λαγκάρντ ή σε οποιαδήποτε άλλη λίστα δεν υπάρχει το δικό σας όνομα ως δικαιούχου ή έχει προκύψει οποιοδήποτε στοιχείο που να συνδέεται το όνομά σας». Επίσης, ανέφερε ότι ο ίδιος δεν έχει σχέση με αυτές τις διαδόσεις, τις οποίες χαρακτηρίζει «ασύστατες» και «συκοφαντικές» και τις οποίες, όπως είπε, «επικρίνω και εγώ από τη θέση μου».

Στην ανακοίνωση του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, γίνεται αναφορά σε «βρώμικα πολιτικά παιχνίδια», στα οποία εμπλέκονται «δήθεν προοδευτικά και αριστερά» κόμματα. Ειδικότερα αναφέρεται: «Κάποιοι παραμένουν αμετανόητοι ακόμη και ενώπιον της αλήθειας. Χτίζουν καριέρες και περιουσίες στις πλάτες άλλων. Οικοδομούν συνεργασίες με πολιτικά κόμματα, δήθεν προοδευτικά και αριστερά, περιφέροντας τις… εκτιμήσεις τους, που αναγορεύονται σε θέσφατα.

Η αλητεία στο απόγειό της.

Όλα στην υπηρεσία σκοπιμοτήτων και βρώμικων πολιτικών παιχνιδιών.

Η υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ, όσον αφορά την Μαργαρίτα Παπανδρέου, ερευνήθηκε και υπάρχει το πόρισμα του ΣΔΟΕ.

Σύμφωνα με αυτό, η Μαργαρίτα Παπανδρέου, δεν υπάρχει στη Λίστα Λαγκάρντ, ούτε και σε οποιαδήποτε άλλη λίστα καταθετών.

Όσοι παρά ταύτα, διακινούν τις… εκτιμήσεις τους που τυχαίνει να είναι κόντρα στην αλήθεια και την πραγματικότητα, θα πληρώσουν το τίμημα της αθλιότητάς τους. Πρέπει να βρεθούν αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη. Για τον λόγο αυτό, κατατίθεται άμεσα μήνυση και αγωγή.

Φτάνει πια.

Για την ακρίβεια των πληροφοριών του Ε. Φαλτσιανί, επισημαίνεται η αναφορά του ότι η Ελλάδα μπήκε στο μνημόνιο το 2011, ενώ η αλήθεια είναι ότι μπήκε το 2010».